Meidän pihalla oli äsken lohikäärme, tosi säälittävä tapaus olikin. Ei sitä kukaan muu kyllä nähnyt kuin Essi, mutta Essipä osasikin sitten tiivistää lohikäärmeen kuvauksen osuvasti.

Lohikäärme ei osaa lentää!
Lohikäärme ei osaa kävellä!
Lohikäärme ei osaa ymmärtää!

Hmm, nämä kuulostavat pelottavasti yleensä Vauvaan liitetyiltä ominaisuuksilta - onko meidän Vauva lohikäärme? Juu ei, Vauva ei onneksi ollut pihalla sentään... Ja sitä paitsi osaahan Vauva kävellä tuen kanssa! Niih!

Tiedustelin sitten Essiltä, että mitä tarkalleen ottaen tämä lohikäärme raukka osaa tehdä.

"Lohikäärme osaa pelottaa!" ,totesi Essi siihen tietäväisenä

Taivastelin vähän Essillekin, että jopas on surkea lohikäärme, kun ei edes lentää osaa, jolloin Essi alkoi nopeasti perumaan puheitaan. Kyllä se sittenkin osaa lentää, kävelläkin osaa. Ymmärtämisestä en tiedä vieläkään - tokko tuo ainakaan pikkutyttöjä ymmärtää?

Joillakin on virtahepo olohuoneessa (meillä ei siellä ole kuin ikuisesti piuhoja vetävä Mies...), mutta meilläpä on sentään LOHIKÄÄRME pihamaalla! *ylpeilee*

***

Samainen neiti on juoksennut tänään pihamaalla pelkässä t-paidassa, housuissa ja kengissä ja niinpä käteen oli ilmestynyt joku ötökän purema, jota tietenkin huolella tutkittiin. Essi vain totesi, että täti on pistänyt. Ilmeisesti lohikäärmeen kaverina pihalla luuraa myös pelottava piikkitäti, joka pistelee täyttä vauhtia kirmaavia pikkutyttöjä käsivarteen?