Tänään intialaiset ruokakokeilut jatkuivat, tein lisäkkeeksi Complete Indian Cooking -kirjasta Spicy Caulifloweria eli mausteista kukkakaalia lisukkeeksi makkaralle (jep, kesä ja grilli). Hmm, taisi mennä karpiksi, vaikka ei suinkaan tarkoitus ollut. Chicken Kormakin oli karppia, tässähän herää epäilys, että ehkäpä intialaisesta keittiöstä löytyy enemmänkin karppiruokia?

Mausteinen kukkakaali

500 g kukkakaalia
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianteria jauhettuna
1 tl kokonaisia sinapin siemeniä
1 sipuli silputtuna
suolaa ja pippuria maun mukaan

Jaa kukkakaali lapsen nyrkin kokoisiksi kukinnoiksi ja kiehauta nopeasti. Taisin keittää viitisen minuuttia. Valuta vesi pois ja kääntele kukkakaalit kukinto alas päin, vesi valuu näin paremmin pois ja kukkakaaleista tulee rapeampia.

Lämmitä öljy wokissa tai paistinpannussa, ei liian kuumaksi. Lisää valkosipuli, kurkuma, kumina, korianteri ja sinapin siemenet. Sekoita ja laita kansi päälle. Odottele että sinapin siemenet poppaavat ja lisää sipuli. Paista ja sekoittele pari minuuttia eli kunnes sipuli vähän pehmenee.

Lisää suola ja pippuri. Lisää kukkakaali ja paista 3-4 minuuttia koko ajan sekoitellen niin että mausteet leviävät kauttaaltaan kukkakaalin kukintojen päälle ja kukkakaalit lämpiävät myös sisältä.

Poista valkosipulin kynsi ja tarjoa heti.

***
Helppoa ja nopeaa. Ja vieläpä yllättävän hyvää!