Tervetuloa mammalahkolaisten seuraan! Toisin kuin maallikot luulevat, ei mammalahkolaisuus ole niin helppoa ja yksinkertaista vaan alkuunpääsemiseen vaaditaan myös himppu tietotaitoa. Opettelemalla tämän oppaan kohdat ja soveltamalla niitä ahkerasti elämässäsi pääse jo pitkälle mammalahkolaisuuden kunniakkaalla tiellä!

1. Vauvat ja lapset ovat tärkeintä elämässä
Älä puhu enää mistään muusta kuin lapsista ja muista ottaa lapset mukaan kaikkialle. Jos ihmiset yrittävät vaihtaa puheenaihetta, johdata keskustelu taas takaisin lapsiin kaivamalla esiin vaikka jälkikasvun kuvia. Jos et millään saa käännettyä keskustelua täysin pois muista aiheista, surkuttele lapsettomien tunneköyhää elämää.

2. Katsele merkittävästi naisihmisten vatsanseutua
Kysele kiertäen kaartaen onko kesällä tullut syötyä pari makkaraa (muista hihitys) liikaa, onko pääsiäisten munaruoilla (muista hihitys) osuutta asiaan vai onko joulupukki (muista hihitys) tuonut paljon suklaata.

3. Kun hienotunteiset keinot eivät tehoa, kysy suoraan
Tiedustele kihlapareilta, milloin jälkikasvua on tulossa. Järjestä kaikissa häissä joihin osallitut ylimääräinen ohjelmanumero, jossa veikataan odottaako morsian jo ja jos kyllä, niin missä kuussa lapsi syntyy. Kaikissa sosiaalisissa tilaisuuksia kysy suureen ääneen perheenlisäyssuunnitelmista. Ole väsymätön, toista, ahdistele, jankuta!

4. Valista vauvanhoidosta
Kerro kaikille, miten vauvaa tulee hoitaa ja ruokkia. Kerro seikkaperäisesti uusista ruokintasuosituksista, demonstroi tietämättömille, miltä rintaruokinta näyttää. Erikoisen ansiokasta on, jos pystyt ruiskimaan maidot myös katselijoiden silmille (suihkutissit on jees!). Imetä kaikkialla missä vain suinkin voit - se, että vauva ei ole nälkäinen, ei haittaa. Päinvastoin, juttele kovaäänisesti ja heiluttele tissejä vauvan nenän edessä. Jos suinkin voit, riisu koko paita.

5. Eritteet
Vauvan eritteet ovat erityisen tärkeä kohta käännyttäessä maailmaa vauvamyönteiseksi. Voiko olla mitään suloisempaa, kuin maitokakka! Vaihda vaippaa kahvipöydässä, esittele vauvan sulotuotoksia kaikille läsnäolijoille. Hihku innosta, kun poikapuolinen vauva sinkauttaa kahvittelijoiden kuppiin lisäterästeitä. Kerro hupaisia juttuja puklusta. Demonstroi jos suinkin mahdollista.

6. Hanki uusia harrastuksia
Imetystukiryhmät ja kantoliinaillat ovat loistavia uusia ajanvietteitä. Liity tee-se-itse-kestovaipat kerhoon. Vauvamuskari ja - uinti hoitavat sekä henkistä että ruumiillista hyvinvointia. Opeta vähän isommat lapsesi laulamaan ja laulata lapsia kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Mikä herkistäisi tilannetta paremmin kuin lapsen herkkä laulu? Suosittele näitä uusia harrastuksia varsinkin lapsettomille ystävillesi ja sukulaisillesi, kerro vuolaasti, mitä kaikkea uutta oletkaan oppinut.

7. Opi maksimoimaan tilanteet
Kauppaan ei kannata lähteä juuri ruokittujen ja levänneiden lasten kanssa. Maksimoi kauppareissujen hyöty lapsettomien näkökulmasta ja ota mukaasi vain väsyneet ja nälkäiset lapset. Hanki mahdollisimman leveä tuplaratas, vaikka lapsia olisikin vain yksi - toistaiseksi. Älä suotta vaihda lapsille puhdasta päälle tai pyyhi räkänokkia.

8. Parveudu
Erityisen tehokkaasti huomiota saa julkisilla paikoilla parveutumalla muiden mammalahkolaisten kanssa. Järjestä mammatapaamisia sopiviin kahviloihin ja muihin yleisötilaisuuksiin. Mitä ahtaampi paikka sen parempi!

9. Aloita äitiblogi.
Jotta kaikki muutkin blogit saataisiin valistuksen pariin, kommentoi ahkerasti äitiyteen ja lapsiin liittyvistä asioista muiden blogien kommenttiraidoilla - riippumatta siitä, mitä kyseiset blogit käsittelevät.

10. Kiellä kaikki
Viimeisenä, mutta kaikkein tärkeinpänä: Kiellä koko mammalahkon olemassaolo! Ne jotka eivät siitä tiedä heidän ei kuulukaan tietää.