Viikonloppu on mennyt loistavissa merkeissä eli univelkojen kuittailussa. Vauva mokoma kun tuppaa heräilemään viimeistään kasilta jos ei jo seiskalta. :P Nyt viikonloppuna minä otin heräilevän poikasen huomaani ja torkuin mönkijän kanssa olohuoneen lattialla. Kun Mies ja Essi heräsivät, menin sänkyyn jatkoille. Mulle kuin tuo nukahtaminen ei tuota ongelmia kuin poikkeustapauksissa. Mies on kiikuttanut jossain vaiheessa kumpanakin aamuna Vauvan tissille ja niinpä olemme sitten kumpikin heränneet pirteinä, tänään niinkin aikaisin kuin yhdeltä. Jees, tämä se on elämää!

Tänään kaivoin leipäkoneen pölyyntymästä kaapin kätköistä. Mokoma mun oli pakko saada joskus yli vuosi sitten, mutta kun sitten raskauduin, en jotenkin kestänyt tuoreen leivän tuoksua. Joten siirsin mokoman kapistuksen hyllyyn ja sinne jäi. Juuri äsken kone piippasi valmiin merkiksi ja voi että olikin hyvää! Leipäkone tekee niin ihanan kuohkeaa, rapeakuorista leipää.

Pellava-auringonkukkaleipä

2 dl vettä
1/2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl kuivahiivaa
30 ml pellavansiemeniä (no runsas... ei meillä pihistellä ;D)
30 ml auringonkukansiemeniä (samoin)

Leipäkoneeseen vehnäleipä-ohjelmalle, tumma paisto. Taikina on 500 g taikina.

Koska paisto-ohjelma kestää ikuisuuden eli yli kolme tuntia, oli pakko keksiä myös muuta ajanvietettä, joten laitoin uuniin kuidukkaan omenapiirakankin. Hmm, mikähän leipomisvimma nyt onkaan iskenyt? Pistän omenapiirakan Herkkupeppuihin kunhan jaksan. Tulos on vielä uunissa, joten pitäähän tässä kuvaakin odotella.