Mies erehtyi eilen kysymään, että mitäs uudelle aio-vaipalle tulikaan hintaa. Laskin tässä aamuni iloksi suunnilleen kustannukset, tulos yllätti. Olin näppituntumalta arvioinut euron kaksi halvemmaksi.

pul-kangas 1,71 e
kuivaliinakangas 1,88 e
hamppufleece 2 e
tarrat 0,54 e
kuminauha 0,11 e
microkuitufrotee 0,86

Yhteensä 7,1 eur

Onhan tuossa jo kuitenkin jonkun verran kustannuksia, ompelulangalle, sähkölle ja kuluneille hermoille en laskenut sentään hintaa. Mutta hei, mikä harrastus olisi ilmaista! Vaippoja saa toki tehtyä halvemmallakin, tässä kaikki materiaalit olivat uusia ja pul-kangas nosti sekin vaipan kokonaishintaa mukavasti. Mutta eipähän nyt tarvitse erillisiä kosteussulullisia pöksyjä päälle.

Koska laskeminen ei vielä riittänyt, mietin, mitä kestovaippaslogan "yksi kestovaippa päivässä säästää 365 kertavaippaa vuodessa" rahallisesti tarkoittaisi.

365 kertavaippaa vuodessa olisi noin 6 pakettia, jos ajatellaan, että yhdessä paketissa on 60 vaippaa. Jos paketin keskihinnaksi ottaa helpon luvun 10 euroa, niin läjälle tulisi hintaa 60 euroa. Pesukustannuksille jäisi näin yli 50 euroa vuodessa, ihan äkkipäätään ajatellen voisi jopa kuvitella, että kyllä kestoilemalla todellakin säästää! Tai sitten mun laskelmissa on taas jossain parin kertavaipan mentävä aukko. ;)

7502.jpg

Tässäpä eilinen tekele pesun jälkeen, nyt kumpparitkin jo toimii, kun pul vähän pehmeni pesussa. Istuu ihan kivasti. Ainoa harmi on se, että Vauva repii tehokkaasti tarrat auki, mokoma riiviö!