Blogailen tässä nyt vanhoja sattumuksia, kun olen taas vaihteeksi ollut niiiiiin laiska jakamaan jännittävää elämääni teidän kaikkien kahdeksan uskollisen lukijani kanssa. Ewokin jo kerkisi irkissä ihmettelemään, kun ei blogista löydy selvitystä siitä, mikä mua (taas vaihteeksi) ottaa päähän. Mutta nyt, nyt tulee se tarina.

Siis Kotikarusellin Tsu hankki myös minulle korvessa asustavalle onnettomalle jäätelökoneen. (Kiitos Tsu, olen selvästi tosi kiitollinen kun jopa LINKITIN sun muutenkin liian pitkän kaulan tilaajissa saaneeseen blogiisi ;D) Posti toi masiinan keskiviikkona, keittelin silloin suklaajäätelömassan ja laitoin jäädytysosan pakkaseen. Se puoli meni vielä ihan hyvin.

Ei kun nyt kun tarkemmin muistelen niin eipäs mennytkään. Hitsit, tässäkö on onnellisen elämäni salaisuus, en muista mikä meni vikaan? Niin se jäätelömassan valmistus meni vähän ketuille. Ihan aluksi homma meinasi mennä kutuille jo siinä vaiheessa kun mittasin maitoa jäätelöä varten. Vahingossa otin ensin Essin maitoa, vaikka jäätelöä varten oli juuri ostettu täysmaitoa. Onneksi en kerinnyt sekoitella maitoa mihinkään, vaan sain vaihdettua maitolajin lennosta. Innoissani holauttelin vielä kermat sekaan vain huomatakseni että a) kermaa oli 50 ml liian vähän ja b) kerma pitikin lisätä seokseen vasta myöhemmässä vaiheessa. Loput teinkin ihan ohjeen mukaan tai no... Korvasin sokerin Canderelilla, mutta eikös se ole ihan sama asia? ;)

Torstaina olikin vuorossa jäätelökoneen testaus. Kaivoin jäädytysosan pakastimesta, kokosin koneen, napsautin päälle ja valutin massan sotkuisesti laitteen sisälle. Eipä aikaakaan kun kone jämähti paikoilleen. :O Jäätelöä sotkeva vatkain oli jäätynyt kiinni jäähdytysosan reunoihin jäätyneeseen massaan niin tiukasti että sain kiskoa sitä irti kaksin käsin. Tyhjensin vielä notkean massan pois koneesta ja irrottelin kuuman veden kanssa jämähtäneet massat koneesta. Ihme ja kumma, miten noin voikaan käydä?

Huutelin Miehen paikalle ja käskin tarkistamaan pakastimen lämpötilan. Ja voi pojat, se oli alle -23 asteetta. On taas joku käynyt säätämässä pakastinta hiukka tehokkaammalle, ei sentään ollut pakasteteholla kuten joskus. Siinäpä syy miksi kone ei oikein toiminut. Uusinta yritys tuottikin lopulta oikein maukasta jäätelöä, sitä oli vain huomattavan paljon vähemmän kuin mitä muutoin.

Olemmekin ihmetelleet pitkin syksyä, että miten tässä kämpässä on niin kuuma. Ehkäpä yksi syy löytyi nyt, pakastin on paitsi syönyt kiva määrät sähköä tuottanut myös lämpöä kivasti. Miksi ihmeessä nuo säädöt eivät voi olla jossakin kannessa, miksi ihmeessä niitten pitää olla houkuttelevasti lattianrajassa vieläpä houkuttelevien valojen kera. Mitähän muuta nuo ipanaiset ovatkaan säätäneet?