Jopas Enestam tempun teki, antoi lausunnon, jossa puolsi kestovaippoja. Useat maakuntalehdet ja radiotkin ovat uutisoineet asiaa, myös Iltalehti tonkaisi kestovaippakekoa osaltaan. Hienoa, keskustelu vaippavaihtoehdoista ei voi olla pahasta.

Lukaisin myös Iltalehden keskustelua kestovaipoista ja eivätkös äänessä olleet taas kerran äidit, joiden mielestä asioista puhuminen on Syyllistämistä. Sama laulu oli kyseessä sitten kestovaipat, kantoliinailu, imetys tai ties mikä. Uhosivatpa kovasti lähettävänsä Enestamille käytettyjä kakkavaippoja tai tuohia - tottahan kestovessapaperikin pitää olla. Onhan se tietenkin niin, että kun tulee äidiksi niin aivotoiminta ja asioiden seuraaminen lakkaa ihan täysin. Ei voi vaatia, että vakuutteluista huolimatta äiti-ihmiselle päivittyisi tieto, että a) pesukoneet on keksitty ja b) kestovaippailu ei todellakaan ole nykyisin pelkkiä sideharsoja ja H-liinoja. Olisihan se aivan kamala ponnistus päivittää tietonsa 2000-luvulle. Paljon kivempaa on tyytyä haukkumaan kestoilijoita marttyyriäideiksi.

Ihmisillä on ihan järjettömiä ennakkoluuloja kestovaippailusta .Kestoilijoita pidetään tiukkapipoina, jotka kestoilevat väkisin idealismin vuoksi, vaikka helpompikin vaihtoehto on keksitty. Pyykkirumbaa liioitellaan suuresti, osa joka heittelee ilmaan kommentteja, että äiti laiminlyö lapsiaan pyykkäämällä tuntitolkulla kestovaippoja. Kestovaippoja syytetään vaippaihottumasta ja jos mitään muuta ei enää keksitä, niin vedetään mukaan se, että mahtaako äiti itse käyttää kestositeitä edes... Sekin on monen mielestä ihan puppua, että kestoilu olisi ympäristöystävällisempää. Kestovaippojen vaatima pesuhan kuluttaa järjettömät määrät puhdasta vettä ja sähköä. Miksiköhän muuten ihmiset eivät käytä kertavaatteita, ehkä maailma pelastuisi kun pesukoneet kiellettäisiin täysin...

Meillä täyskestoillaan, viimeksi Vauvalla oli kertavaippa kun olin sairaalassa kesäkuun alussa. Sitä ennen joulukuussa, kun vielä käytimme kertavaippoja öisin. Sinänsä minusta täyskestoilu ei ole mikään tavoite, johon pitää kynsin hampain pyrkiä, _meidän_ perheessä se vain on helpoin ratkaisu. Minulla on paljon kestovaippailevia nettiystäviä, jotenkin kestoilun tauti vain leviää vaikka ainakaan minulla ei ole tarkoituksena käännyttää ketään kestovaippailemaan. Puhun toki mielelläni kestovaipoista, aina ja kaikkialla. Kestoilu on kivaa, mutta jokainen perhe toki tekee omat ratkaisunsa. Toivoisi vain, että ne ratkaisut tehtäisiin muihin kuin vanhentuneisiin ennakkoluuloihin pohjautuen.