Tein pari päivää sitten itselleni tunnuksen BB-foorumin keskustelupalstalle. Ehkä olisi saanut jäädä tekemättä ja seuraamatta moiset foorumit, netiketistä ei ole tietoakaan.

On järkyttävää lukea viha-postauksia toisensa perään. Ihmisistä, joita kukaan kirjoittajista tuskin tuntee muuten kuin tv:n ruudulta. Ilmeisesti se, että joku uskaltautuu menemään vaikka Big Brotheriin oikeuttaa eräiden mielestä täysin järjettömiin mittasuhteisiin paisuvan parjaamisen ja ilkeilyn. Nimimerkin suojasta on niin äärettömän helppo ilkeillä.

Tottahan sitä itsekin tulee välillä kirjoitettua värikkäästi, mutta olen yrittänyt pitää kirjoitukseni sellaisina, että voisin sanoa ne myös suoraan sen henkilön ollessa läsnä, josta kirjoitan. No joo, joku höpinäni tämän blogin kommenttiraidalla on vähän siinä ja siinä, sori Hanna! ;) Nämä kirjoitukset jäävät kuitenkin näkyviin ja ovat periaatteessa asianomaisten löydettävissä.

En voi ymmärtää sitä, että jossain keskustelupalstalla pohditaan muka vakavissaan esimerkiksi sitä, miten jonkun kilpailijan työnantaja suhtautuu siihen, että kilpailija on kirjoittajien mielestä osoittautunut veemäiseksi ihmiseksi. Siis hei haloo, kuinka pentu pitää olla, jos edes ajattelee moista. Televisio ja oikea elämä ovat kaukana toisistaan. Joidenkin kirjoittajien viha menee niin pitkälle, että he suorastaan iloitsisivat siitä, että kilpailijalle kävisi elämässä huonosti. Viha vain tv:stä tuttuja ihmisiä kohtaan. Ihan käsittämätöntä. Palstalla velloo joukkohysteria, jossa kaikki kulloinkin vihatun ihmisen teot nähdään vain yhdessä valossa. Ok, olen varma, että osa kirjoittelee kieli poskella, mutta silti. Selvästi vaikka Suomessa käytetään paljon mielenterveyslääkkeitä, niin ei vieläkään riittävästi...

Iina on pätevä ja fiksu nainen! Noitavaino seis!