Elma siirsi viikonlopuksi sorvinsa Poriin, joten oli aivan pakko päästä näkemään kuuluisa työväline. Ja ehkä olin hiukka utelias myös salaraksun itsensä suhteen vaikkei Elman ihanuudesta tietenkään voi olla pienintäkään epäilystä.

Varustauduin siis huolella salaraksun tapaamiseen ottamalla mukaan Miehen, Essin ja Vauvan. Paras tapa salaraksuilla on tietty julkinen eikös? Sitä ohjenuoraa valtakunnalliset salaraksutkin menestyksellä toteuttavat, joten miksipä en minäkin. Harmillisesti vain Info-pisteen natsi tyssäsi koko tapaamisen heti kärkeensä kun kyselin Elma-tätiä. Kuulemma Elma-täti sorvaa eikä ehdi!!! Ei armahtanut vaikka ansiokkaasti selitin että juu juu, tavata toki tahdon vaikkein olekaan koskaan nähnyt Elmaa... Eikös se nyt ole vielä suurempi syy nähdä jos ei kerran ole koskaan nähnyt? Kyllä minä haluaisin kuumeisesti nähdä pari miljoonaa euroa tililläni vaikkei jälleennäkemisen riemusta voisi tässäkään tapauksessa puhua.

Pettyneenä karavaanasimme Porin kiihkeää yö- ei kun päiväelämään eli syömään Golden Raxiin. Edes joku ekakerta piti tällekin reissulle saada ja se oli Golden Rax. Vatsa ei sanonut onneksi poks kuitenkaan... Essille ruoka ei maittanut, harmi kun pallomeren pallot eivät ole syötäviä. Alan pian epäillä, että lapsissani on joku ratkaisevaa laatua oleva geenivirhe, mikään muu ei selitä noiden muutoin priimayksilöiden syömättömyyttä. No, onneksi aina voi syyttää anoppia!

Lohdukkeeksi kävimme hakemassa SixPäkin, donitseja. Hetkisen pähkäilyn teimme loisteliaan sotasuunnitelman: Mies ja Essi menivät katsomaan olisiko PCSuperStore auki ja minä muodostin Vauvan kanssa Elmaanisen kommandopartion. Ehkä natsilla olisi kahvitauko tai jotain. Ja kyllä, infosta löytyi kuin löytyikin avulias henkilö, joka usutti meidät Elman ystävän kimppuun kyselemään jatko-ohjeita. Harhailimme hetken Promenadi-keskuksen pitkillä käytävillä ja höpisin itsekseni Elma Elma Elma. Mantra tuotti tulosta ja viimein salaraksu löytyi! Oi sitä näkemisen onnea, Elma on livenä aivan yhtä ihana jos ei ihanampikin kuin virtuaalisesti. Hylkäsin jopa hetkeksi Vauvan Elman kiusaksi hakeakseni myös Miehen ja Essin paikalle. Kummallista, miksiköhän Elma ei kadonnut Vauva kainalossaan Porin katuvilinään, eikö Vauva olekaan niin ihana kuin luulin? ;)

Näin jopa Elman sorvin tai oikeastaan kaksi, Elma on niin tehokas sorvaaja, että yksi ei riitä! Valitettavasti en päässyt seuraamaan sorvaamista livenä, ehkä joku toinen kerta. Vain yksi asia jäi tapaamisesta hampaankoloon: ne pallokalsarit... Ne jäivät valitettavasti näkemättä... Sentään vilautin Vauvan pulleja, olisihan se ollut ihan kohtuullinen vaihtari nähdä pallokalsarit?