Kahdeksantena viikkotehtävänä oli köysitehtävä, jossa kilpailijoista muodostetut parit kytkettiin kiinni toisiinsa 50 cm naruilla. Päivätehtävinä hommaa hankaloittamassa oli sauna- ja hanskatehtävät. Helpolta kuulostava tehtävä sai kilpailijat satsaamaan peräti 90 % viikkobudjetistaan tehtävän onnistumisen puolesta. Köysistä oli lupa irtautua ja viedä pari parkkiin vain vessa-, suihku- ja päiväkirjahuonekäyntien ajaksi. Parit määräsi Big Brother itse. Helppo tehtävä ja varsinkin sen jatkoaika perjantaihin kello 18 asti varsinaisen viikkotehtävän epäonnistuttua kiristi pinnaa.

Pareista ehkä tylsin oli äiti ja äidinpoika Minna ja Antti. Varsinkin parin miespuolinen jäsen ansaitsisi jo lisänimen apaattinen, niin vaisua Antin käytös oli. En tiedä masensiko Anttia vielä Minnan aikaisempi kömpiminen viekkuun nukkumaan vaiko kyllästyttikö vain olla kytkettynä pariin, jonka tunsi jo ennen tehtäväänkin liian hyvin. Mene tiedä. Pahaa sanaa toisistaan ei kumpikaan sanonut.

Timo ja Kati olivat kovin tarkoitushakuinen pari tuotantotiimiltä. Jo talosta poistuneella Hannalla oli pienoista mustasukkaisuutta Timosta juuri Katia kohtaan. Aika hyvin pariskunta tulikin toimeen, Timo vitsaili tuttuun alapäätyyliinsä eikä Kati nyt ihan hirveästi näyttänyt kärsivän paristaan.

Mika ja Tiina olivat pari, jossa mentiin melkein täysin naispuolisen puoliskon ehdoilla. Tiina määräsi, Mika kiltisti totteli. Oli yllättävää, että Tiina ei ilmeisesti tajunnut hallitsevuuttaan, päiväkirjahuonekeskustelussa Tiina ei tuntunut tajuavan omaa dominointiaan. Mika-paran tupakointi ja aamiainen saivat odottaa Tiinalle tärkeiden hiustenlaiton ja meikkaamisen ajan, Tiinasta oli ilmeisesti huomattava myönnytys jo sekin, että Mika ylipäätään sai tupakoida... Kaiken huipuksi Tiina laulaa luritteli "hilpeitä" laulujaan, vaikka Mika näytti miten kärsivältä. Viikkotehtävä kosahti tämän pariskunnan kohdalla, Mika riisui Tiinalta rukkaset tiukkahihaisen hupparin pukemisen ajaksi.

Mika ottaa kovin vakavasti leikkimieliset pelit ja leikit. Selittely päiväkirjahuoneessa oli kova, Mika ei millään tuntunut hyväksyvän sitä, että hanskojen riisuminen ei ollut sallittua. Samoin hyppynarutehtävässä Mikaa tuntui harmittavan suunnattomasti se ettei hyppiminen häneltä onnistunut. Ehkäpä lihaksillaan ja osaamisellaan aina pärjäämään tottuneen miekkosen on vaikea olla joskus heikoin lenkki joukosta?

Mielenkiintoinen pari oli Terhi ja Perttu. Terhi onnistui laskemaan Pertun hyvin pian omalle tasolleen ja pian pariskunta valitti ja juoruili valittavaan sävyyn muista kilpailijoista. Viikkotehtävän jatkuminen vuorokaudella oli liikaa Pertulle, perjantaina miestä vaivasi paha veetutus ja pariskunnan sopu oli mennyttä. Terhi otti nokkiinsa tussahduksista sen verran, että väänsi jo itkua. Haistattelipa peetä ihan Big Brotherillekin. En voi olla miettimättä, että miten paljon Pertun mielialaan vaikutti se, että Terhi sai Pertun purkamaan hiertäviä ajatuksia ja tunnelmia ääneen. Joskus asiat muuttuvat isommiksi, kun ne pukee ohimenevien ajatusten sijasta ääniasuun. Vatvomiseen on niin helppo jää vellomaan ja pian kaikki vaikuttaa mustalta. Perttu on ehkä enemmän toiminnanmies, vatvominen ei sovi Pertulle. Sinänsä oli mielenkiintoista nähdä, että tehtävä oli vaikein juuri Pertulle. Kiva nähdä koomikosta välillä muitakin puolia, vaikka näin ikävähkölläkin tavalla.

Viikkotehtävän epäonnistumisen ja jatkon ehdoton tylsyyspiste saavutettiin kun pihalle raahatusta lahjuslaatikosta paljastui pesukone. Eikö nyt jotain muuta mieltä ylentävää olisi millään voitu keksiä kilpailijoille, joiden ruhtinaallinen viikko budjetti epäonnistuneen vedonlyönnin seurauksena on kokonaiset 12 euroa kahdeksalle hengelle.. Muutenkin lupa laatikon avaamiseen annettiin vasta eilen lauantaina, perjantaina kilpailijoille ei edes vaivauduttu sanomaan, että edes tehtävän jatko oli onnistunut.

Tänään vuorossa on nimeämiset, onneksi sentään _jotain_ mielenkiintoista luvassa. Tuotantotiimi saisi kyllä nyt ihan oikeasti yrittää puhkua jotain eloa BB-taloon, kohtahan viimeisetkin addiktit vaihtavat Hollannin BB:iin, sitä saa seurata netissä ihan ilmaiseksikin...