Kati poistui talosta saamatta sanoa hyvästejä muille. Uskon että ratkaisu oli Katin itsensä kannalta ihan viisas, ei kenenkään kannata kärsiä viikko kaupalla ahdistusta jonkun televisio-ohjelman takia. Meille katsojille väripilkku Katin poistuminen oli kuitenkin menetys.

Ihmisten suhtautuimen Katin lähtöön oli ihan mielenkiintoista sekin. Minna itkeskeli ja jopa kiukutteli sitäm miten Kati meni tekemään moisen päätöksen juuri hänen viikollaan. No hohhoijaa, vähän on päässyt nyt Minnalta hämärtymään todellisuus, mutta sitäpä kai eristäytyminen vähitellen tekee. Suoraa palautetta tyhmistäkään jutuista ei talossa valitettavasti saa. Timo tuntui ymmärtävän parhaiten Katin ratkaisun, mies on tosi yllättävä. Välillä hälläväli meiningin takaa paljastuu yllättää tarkkanäköisyyttä. Terhin mielestä osasyyllisiä ovat kaikki talolaiset, kyllä yhteisössä pitäisi ymmärtää ja tajuta helpottaa toisen pahaa oloa. Toisaalta totta sekin, mutta toisaalta perimmäisen vastuun omasta hyvinvoinnistaan kantaa aina yksilö itse. Kukaan ei kuitenkaan tarkoituksella kiusannut tai ollut välinpitämätön Katille. Mika kehui Katin ratkaisua lähteä rohkeammaksi kuin jääminen.

Mitähän mahtaa Terhi pohtia? Jälleen kerran Terhin nimeämiset menivät putkeen, tällä viikolla jopa yli odotusten, sillä todennäköisesti talosta poistuvat kummatkin Terhin nimeämät henkilöt. Tuskin kukaan jaksaa uskoa, että Minna ei tänään pääsisi perheensä pariin... Mutta miltähän mahtaa tuntua naisesta, jonka toiveet poistujasta ovat tähän mennessä toteutuneet loistavasti. En olisi hämmästynyt, jos seuraavaksi Terhi ottaa tähtäimeensä Tiinan. Sääli vain, että joku poikakin on ihan pakko nimetä. Ilmeisesti sinkkutytön toive olisi olla talossa yksin poikien kanssa.

Tiina ja Terhi pohtivat sitä, mahtaako Katin tilalle tulla taloon vielä joku. Pahin tilanne neitojen kannalta olisi, jos taloon tulisi joku tyttö. :D Olisikin mielenkiintoista, jos taloon todella tulisi joku megabeibi, mitenhän ripariryhmän peli menisi risaiseksi... Pojan kumpikin neitonen kelpuittaisi uudeksi asukiksi tyttöä mieluisammin.

Munatehtävä ei onnistunut, Pertun tahattoman ja Timon tahallisen mokailun takia. En todellakaan tajua Timon välinpitämättömyyttä, jos mokaa ja vahingossa laskee munan hetkeksi kädestään niin onko ihan pakko näyttää vielä kerran mokan päälle, että näin se tapahtui? Veikkaanpa, että Timo ei tempauksellaan hankkinut ainakaan lisää ystäviä talossa. BB tarjosi kuitenkin munatehtävän epäonnistumisen jälkeen kaikki tai ei mitään -haasteena munaviestiä. Ainoastaan Mika oli vastahakoinen satsaamaan koko viikkobudjetin, mutta joutui kuitenkin taipumaan enemmistön tahtoon. Oli hilpeän näköistä katsella miten huolellisesti kisailijat kiersivät pihakiven tasapainotellen munaa suussa olevassa lusikassa. Tehtävä onnistui kuin onnistuikin kaksi sekuntia alle neljän minuutin rajan. Siitä kuinka paljon rahaa nyt olikaan käytössä oli niin monenlaista mielipidettä, että Antti joutui kysymään asiaa BB:lta. Kun Mika kuuli, että rahaa olikin nyt 240 euroa, joutui jopa hänkin perumaan puheitaan.

Mika on pyrkinyt jo pitkään pitämään matalaa ja varovaista profiilia. Ehkä vähän liiankin varovaista kuten tässä tehtävässä taas nähtiin. Tosin pienestä oli kiinni etteikö Mika olisi saanut pinnoja järjen äänenä, ero tehtävän onnistumisen ja epäonnistumisen välillä oli pieni. Muutenkin Mikassa on mielenkiintoista se, miten vaikea Mikan on hyväksyä epäonnistumista. Mies ottaa pelinkin kovin tosissaan?

Pertun synttäreiden kannalta oli hienoa, että rahaa oli kerrankin käytössä kauppareissulla. Juhlajuomia saatiin ostettua enemmän kuin koskaan aikaisemmin, niin viinejä kuin siideriä ja kaljaakin. Perttu itse luuli syntymäpäiviä juhlittavan lauantaina, mutta BB päätti juhlapäiväksi perjantain. Mies olikin kovin palavissaan, kun perjantain saunavuoro oli aikaistettu ja kaihtimet peittivät näkymän terassille saunan jälkeen. Lopulta BB kutsui Pertun kirjoittamaan päiväkirjaa ja muut saivat sillä aikaa valmistautua synttäreitä varten. Teemana oli keskiaika ja niinpä jokainen kilpailija sai keskiaikaiset vaatteet. Pertun ilme oli iloisen hämmästynyt kun päiväkirjakopista poistuessaan kajahti onnittelulaulu.

Pihalle oli laitettu keskiaikainen pitopöytä sikoineen päivineen ja kun talolaiset siirtyivät terassi, alkoi ilotulitus. BB todellakin satsasi Pertun synttäreihin. Perttu oli innoissaan lahjoistaan ja muutenkin hehkui ja esitti hyvää isäntää. Viinaksia oli per mies runsaasti (naisille ei oikein maistunut) ja se näkyi loppuillan käytöksessä. Paljuun päätyi sikaa ja muutenkin sikamainen ateria siirtyi myös käytökseen. Ruoalla ei leikitä pojat! ;)

Seuraavana aamuna Perttu oli katuvainen, voi suloista pientä poikaa. :) Krapulaiset oksentelivat niin yöllä kuin vielä aamullakin. Ja BB palkitsi sikailijat paljunpesulla. Melkoiset synttärit!

Synttäreiden jälkimainingeissa voisi miettiä, mitä Antin aikainen nukkumaanmeno vaikuttaa poikajoukon keskinäisiin suhteisiin. Ehkäpä tällä kertaa kunnon kännit ottanut Timo onkin jatkossa kaveriparin Mika ja Perttu vahvistus. Tiinakaan ei ehkä hirveästi innostunut siitä, että Mika kasteli neitoa paljussa... Nähtäväksi jää...