Tästä on tullut loppumaton painajainen. Menimme sisälle sairaalaan lauantaina, siinä vaiheessa sain vielä valita että jatketaanko kotihoitoa, jonka puolesta puhui se, että poika oli kuitenkin ihan reipas ja että kun tauti oli kestänyt jo niin kauan oli todennäköistä, että enää ei oksennettaisi vaiko mennäänkö osastolle, pojan paino oli kuitenkin pudonnut yli 10 % ja kuivumaa oli havaittavissa ihosta. Alunperin oli tarkoitus olla yön yli nesteytyksessä, nenämahaletku laitettiin lauantaina ja sisään tungettiin osmosalia ja mehua. Jo lauantaina Ex oksensi letkun kerran ulos.

Sunnuntaina ei ollut puhettakaan kotiutuksesta, nesteytystä jatkettiin 600 ml osmosalia ja mehulla, mitäänhän poika ei käytännössä suostunut itse syömään tai juomaan. Rintamaitoa olisi syönyt, mutta kun minäkin olin tuon kammon taudin sairastunut, maitoa tuli ihan kitumääriä. Pissaa alkoi taas tulla parempia määriä, mutta illalla Ex taas oksensi nenämahaletkun ulos vatsan sisällön kanssa. Eli seuraavaksi tippaan ja ravintoliuosta tippumaan.

Kakasta otettiin aluksi rota- ja adeno-virusnäytteet. Maanantaina veriarvotkin, jotka olivat hyvät. No ei ihme, kun nesteytystä oli takana jo puolitoista vuorokautta... Tipassa oltiin koko ajan, maanantai iltana Ex suostui syömään suklaata, joten parempaan päin oltiin menossa. Ja minimalisia määriä ruokaruokiakin. Tosin tässä vaiheessa on lääkärin lupa syöttää ihan mitä vain menee, pääasia että syö. Myöhemmin voi miettiä ravintosuosituksia taas. Yö meni hyvin, Ex ei enää oksentanut.

Tiistaina otettiin kakasta noro-näyte, todennäköisesti tämä tauti on sitä. Kotiinkin päästiin, ohjeena antaa reilusti nesteitä ja jos ei muuten mene niin ruiskulla. Jos tulee ripulia, niin sitten osmosalia. Keskiviikko on vielä kotipäivä, torstaina voisi mennä jo hoitoon. Kakka tartuttaa noroa vielä kauan, kolmekin viikkoa eli hyvä käsihygienia on tarpeen. Tosin meillä kotonahan me ollaan kaikki käyty tämä rutto jo läpi...

Nyt keskiviikkoaamuna hoitotäti soitti, että hän alkoi yöllä oksentamaan. Voi ei, me tartutamme muita. :( Ja vielä pisteenä i:n päälle Ex täräytti isot vesiripulikakat eli nyt pakkosyötän taas ruiskulla osmosalia. Kakkaa oli ainakin 3 desiä, ehkä jopa 4 desiä. Onneksi yläkautta tavaraa ei tule enää eli ehkä me pärjäämme? Ja osastollehan aina pääsee takaisin. Luulenpa että huomenna ollaan tiukasti kotona, kyllä lapsen nesteyttäminen on homma, jota ei hoitotäti voi tehdä. Se on äidin vastuulla.

Kiinnostaako ketään mitä minulle kuuluu? Olen niin väsynyt, että hyvä kun tolpillani pysyn - mutta kiinnostaako se ketään? Ei edes omaa miestä, joka lahjakkaasti eilen tuotuaan meidän kotiin meni illaksi jatkamaan töitä. Jep, äiti jaksaa aina.