Kylällämme oli lauantaina kyläpäivä. Sinnehän piti päästä, varsinkin kun oli niin kaunis päivä, että kävely ulkona oli ihanaa. Ohjelmana oli kaikenlaista pientä, kirpputoria, kesäkukkamyyntiä, makkaraa, kahvia, lapsille ongintaa ja hevosratsastusta.

Essi tietenkin halusi hevosen selkään ja tykkäsi niin kovin, että halusi ehdottomasti kiertää kahdesti jääkiekkokaukalon ympäri. Talutettuna toki. Ex istui rattaissa ja tiiraili Essin menoa. Kun teimme lähtöä pois hevosten luota, Ex veti kunnon hepulit ja rauhoittui vasta, kun sai perille viestinsä. Hän tahtoo myös hepan selkään!

Olin ajatellut ettei noin pientä voi päästää, mutta enpä hennonnut kieltääkään kun toinen niin kovasti halusi. Kypärä päähän ja poikanen ponin selkään. Jalat piti pujottaa nahkaremmeihin, kun eiväthät pienet töpöjalat yllä mitenkään riittävän pitkälle. Minä otin takin seluksesta ja kiinni ja mentiin. Ex istui polleana hepan selässä ja kun kysyin, että onko kivaa, tuli vastaukseksi ponteva TOO! Exhän ei osaa sanoa j-kirjainta vielä.

Onko noitten pakko kasvaa isoiksi niin äkkiä?