Kävin Essin kanssa (lopulta) 6-vuotisneuvolassa. Eipä olisi kannattanut käydä, käteen ei jäänyt kuin paha mieli tyhjästä. Tai no, saihan Essi kaksi rokotetta sentään. Pituutta neidille oli tullut niukasti eli nyt päälaki saavuttaa 115 cm. Painoa oli 23,5 kg. Tämä kun pistetään käyrille, niin Essin suhteellinen pituuspainokäyrä menee yli +10-käyrän eli nyt on sitten piru merrassa.

Huoh sanon minä. Essiä kun katsoo ihan silmillä eikä käyriä, niin eipä tuossa painossa pitäisi olla mitään valittamista. Onpahan vaan vähän leveämpirakenteinen kuin esim. liian laiha veljensä (joka siis on siro rakenteeltaan). Ylimääräistä rasvaa ei näy, mutta kai sitä sitten on, kun kerran käyrä niin sanoo? Terkkari maalaili esille kauhukuvia, miten jatkossa Essin painokäyrä vaan kohoaa ja kohoaa ja kouluikäisenä se huitelee ties missä. NYT pitää puuttua, annoskokoihin pitää kiinnittää huomiota, rasvatonta ja vähärasvaista vaan, lisää liikuntaa.

En tiennyt että painofasismi ulottaa kouransa jo noihin alle kouluikäisiinkin. Näköjään niin. Ei tulisi mieleenikään ruveta psyykkaamaan lastani ja kylvämään syömishäiriön siemeniä. Tokihan kaikki nämä muutokset pitäisi tehdä vaivihkaa lapselta salassa, mutta hei ihan oikeasti. 6-vuotias kyllä huomaa ja osaa ajatella. Essillä on muutenkin ihan liikaa terveystietoisuutta ruoan suhteen, jo nyt, ilman mitään. Mietinpä että mitäs jos joku lapsi on oikeastikin ylipainoinen, mitä sitten?

Muutenkaan en usko tähän virallisterveelliseen rasvahysteriaan. Lapset on lapsia ja tarvitsevat mahdollisimman ravitsevaa ruokaa, jossa on sopivassa suhteessa luonnollisia ruoka-aineita, kasvaakseen ja kehittyäkseen. Myös luonnollista rasvaa eikä mitään 4 % kevyitä ja paksuja muovi"kermoja".

Tasapaino lienee kuitenkin saavutettu: Essi on liian lihava ja Ex liian laiha...