Intialainen ruoka on ihanan maistuvaa, rrrrakastan sitä. Ja lomalla on aikaa nysvätä, joten tässä samosaresepti:

400 g perunoita
150 g pakasteherneitä
öljyä paistamiseen
sipuli silputtuna
valkosipulin kynsi murskattuna
2 cm raastettua inkivääriä
1 tl garam masalaa
2 tl mietoa curry-tahnaa
puolen sitruunan mehu
1 dl cashew pähkinöitä miedosti rouhittuna
suolaa maustamiseen

Taikina:
250 g vehnäjauhoja
60 g pehmeää voita
75 ml lämmintä maitoa

Kuori ja lohko perunat, keitä suolavedessä 5 minuuttia. Lisää pakasteherneet ja keitä toiset 5 minuuttia. Valuta kuivaksi. Kuullota paistinpannulla hetki sipuleita ja inkivääriä, lisää perunat ja herneet ja mausteet. Paista parisen minuuttia. Purista käsin puolikkaan sekaan puolen sitruunan mehu ja paistele vielä hetki. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää cashew-pähkinät.

Tee taikina nyppimällä jauhoihin voi. Lisää lämmin maito ja sekoita tasaiseksi. Tee kuusi palloa ja kauli ne ohuiksi ympyröiksi. Jaa ympyrät kahtia ja täytä täytteellä. Yhdistele sivelemällä vedellä taikinan reunat ja painelemalla huolellisesti yhteen.

Kuumenna paistokasarissa parin sentin verran öljyä (öljykeitin on kiva, mutta ainakin meillä siihen pitää käyttää älyttömästi öljyä, joten kasari on kätevämpi) paistolämpötilaan ja paistele kolme samosaa kerrallaan käännelle ahkerasti kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Valuta ja nauti.

Sääli kun lapsetkin tykkäsivät...