Palaan taas lempiaiheeseen sappikiviin, pitäähän sitä kaluta samaa vanhaa luuta loputtomiin.

Tänään kävin siis lääkärissä Vauvan seuranani sappikivien takana ja täytyypä sanoa, että oli taas todella mukava käynti. Hoidettua tuli niin varsinainen asia kuin vähän muutakin. Tottahan olen tuota lääkäriä aina pitänyt mukavana, lasten sairauksien ja ihan normaalien neuvolalääkärintarkastuksien takia kun on hänen kanssaan tullut asioitua. Mutta tänään teki vieläkin paremman vaikutelman vielä.

Lääkäri kyseli kohtauksista ja lääkkeistä, katsoi tulokset ja pohti sitten mitä pitäisi tehdä. Hänelle ei vielä Suomessa olekaan tullut sappipotilasta vastaan, joten suomalaiset hoitokäytännöt eivät ole täysin selviä. Lähete Aluesairaalaan tuli kiireellisenä siksi, että imetän. Kyseli toki miten ajattelin jatkossa, kauanko olisi tarkoitus imettää Vauvaa. Vastasin vain, että en yhtään tiedä, enhän ole vielä saanut Esikoistakaan täysin häädettyä rinnalta pois. ;)

Lääkäri tutki vielä minut, mittasi verenpaineen ja mietti, että pitääköhän tehdä vielä jotain laboratorikokeita. Raskaustesti nyt ainakin. Mainitsin sitten, että teen kyllä raskaustestin ihan lähiaikoina, kun tarkoitukseni olisi tilata aika Perhesuunnitteluneuvolaan ja hankkia pilleriresepti. Pillereitähän ei voi aloittaa näin ilman kuukautisia, jos ei tee ensin raskaustestiä. Lääkäri ehdotti, että hän kirjoittaa pillerireseptin saman tien, katsoi tietoni ja huomasi, että papa on otettu viimeksi Esikoisen raskauden jälkeen. Ihmeellinen lääkäri, totesi että meillä on vielä hyvin aikaa jäljellä, otetaan papa tässä samantien. Vau! Siis mieletöntä palvelua, hoidetaan asia jonka takia on vastaanotolle tultu ja vielä muutakin. Lääkäri myös kujersi välillä Vauvalle, käänniskelipä Vauvaa turvakaukalossa aina sinne päin missä minäkin olin ettei poju vain ala ikävöidä. Olen tuolta meidän Terveyskeskuksesta hyvää palvelua saanut ennenkin, mutta tämänkertainen käynti oli kyllä ihan omassa luokassaan.

Huomenna vielä pitäisi soitella johonkin aikaan tarkempia tietoja Lääkäriltä, tänään iltapäivällä lupasi vielä kysellä muilta lääkäreiltä, menikö hoito Suomen käytäntöjen mukaisesti. Hmm, pitäisiköhän tässä ruveta ihan niin faniksi, että jos on jatkossa asiaa Terveyskeskukseen pyytäisi ihan suoraan päästä juuri tuolle lääkärille... Yleensä kun olen ottanut tasan sen, jota on ehdotettu.