Pihlaja-angervon juurella on joka kevät noussut yksi sipulikasvi, joka ei koskaan ole päässyt kukkaan asti, niin että olisimme tunnistaneet mistä kasvista on kyse. Jostain ihmeen syystä tänä keväänä kävikin toisin, pari päivää sitten huomasin, että aikaisemmista keväistä poiketen pelkkien lehtien lisäksi maasta nousee myös nuppuvarsi, joka kaartuu ujosti notkolle. Suojalehtien välistä pilkotti iloista keltaista eli jännättäväksi jäi enää onko kyse tasetista vaiko narsissista. Valkoisia tasetteja meillä onkin muualla pihamaalla, narsisseja ei. Sissimme paljastui narsissiksi, jospa jo tänä vuonna muistaisimme merkitä paikan ja kaivella sipulin pihlaja-angervo kasvuston alta joskus syksymmällä...

2736.jpg

Katin kuulumisia

Väinämöinen eli näin tuttujen kesken Väinäpönde on ollut vähän alamaissa sisäkissaksi muuttumisestaan. Kattiparka loikoilee apaattisena päivät pitkät ja illalla metsästysilmojen koittaessa alkaa lohduton mouruaminen. Onneksi meillä on tätä lääniä, kissa pääsee yöksi katsomaan verannan ikkunasta öistä pihamaata ja meidän nukkujien ja mourunan välissä on vähintään kaksi ovea. :) Eli hyvin on alkanut totuttelu sisäkissaksi, toivottavasti jatkokin menee yhtä hyvin!

Lähtölaskentaa sappileikkaukseen

Äitini lupautui tulemaan meille leikkauksen ajaksi Essiä vahtimaan. Onpas ihanaa, että sekin asia on järjestyksessä, tosin kerkisin selvitellä jo hoitotädinkin kanssa asiat niin, että ystäväni Veenkin olisi ollut helpompi tulla hoitamaan Essiä. Saapa nähdä miten Essin yöpyminen ensimmäistä kertaa ilman isiä ja äitiä sujuu.

Pitäisi käydä labrassa antamassa parit näytteet, montakohan putkiloa verta nuo mahtavat kupatakaan... Lisäksi harmina on juuri nyt flunssantapainen, onneksi se ehtii hyvin vielä mennä ohi, onhan leikkaukseen kaksi viikkoa aikaa. En yhtään välittäisi siirtää leikkausta flunssan takia, vaikka nyt olenkin selvinnyt jo pidemmän aikaa ilman kohtauksia.