Meillä nähtiin tänään ihmeiden ihme, pullantuoksuinen kotiäiti! Mutta ajattelin leipoa vähän, kun kerran huomenna on tulossa vieraita. Olisihan se kiva tarjota jos nyt ei ihan tuoretta niin eilistä pullaa ainakin. Sen verran viisas olen kyllä, että en tämän poppoon kanssa rupea väsyttämään itseäni leipomisessa samana päivänä kun vieraita on luvassa...

Kyllähän sen huomasi, että pullantuoksuinen kotiäiti vierailee tässä taloudessa ihan liian harvoin. Ensinnäkin Vauva mokoma kitisi. Vähemmästäkin, oli tietenkin ihmeissään, että kuka ihme tuo outo naisihminen on: Näyttää äidiltä, mutta käyttäytyy ihan omituisesti. Häärii keittiössä ja vatkaa ihme kippojen kanssa. Kummasti vaan Vauva silti roikkui hameenhelmassa kiinni, vaikka moinen vieras kammotus keittiössä olikin.

Pullataikinan tekokin vähän tökki. Tietenkään mulla ei ollut jauhettua kardemummaa, joten ei auttanut kuin rouhia kokonaisia. Onneksi sentään sen verran tulin ajatelleeksi, että survoin kardemummat pikku MiniGrip-pussukan sisään ennen kuin aloin ajella päästä pualikalla. (Pualikkahan on piirakkakaulin, jotkut sanoo sitä myös pulikaksi, mutta koska mun isomummoni puhui pualikasta, niin toki puhun minäkin.) Ei ollut tuorehiivaa, joten piti käyttää kuivahiivaa. Ja taas unohdin lukea ohjetekstin eikä muisti muutenkaan pelannut, joten heitin hiivat nesteen sekaan. ISO virhe, kuivahiivahan pitäisi sotkea jauhojen sekaan... Kymmenisen minuuttia hiivapaukkuja hajoteltuani uskoisin muistavani seuraavalla kerralla, jää nähtäväksi. Mutta ehdottomasta paras oli se, kun alustuksen viime metreillä tajusin, että taikinasta puuttuu kokonaan sokeri! Olipas työ ja tuska vääntää sokeri sekaan taikinaan. Jos meille joskus vielä eksyy pullantuoksuinen kotiäiti, niin toivottavasti eksyisi edes vähän järkevämpi malli!

Essi tykkäsi, leipoi kaverina ja söi taikinaa. Eli kaipa siitä pullasta ihan kelpoa tuli, kun moiselle pikku kriitikollekin kelpasi. Vauvankin suusta pelastin pullan palan, Essi jätti pullaa olohuoneen matalalle pöydälle ja Vauva tietenkin halusi maistaa... Huoks, se niistä suosituksista. Tuo poikahan syö melkein mitä tahansa muuta _paitsi_ sitä mitä oikeasti pitäisi syödä. :P

Mies varmaan kuvitteli tuleensa väärään taloon, pullan lisäksi tein Amerikkalaisia pikkuleipiä ja uunissa oli paistumassa kerrassaan herkullinen kukkakaalipaistos... Ei pidä tehdä tätä liian usein, muutoin hyväkäs vielä kuvittelee, että normaalin tietokoneella notkuvan hulttioäidin sijaan minun pitäisikin olla pullantuoksuinen kotiäiti.