Hirveä tuska on lopultakin ohi, jopa munkin oma kulmani Vuodatuksen suuressa salissa toimii taas. Mutta olipa tuskaa!

Onpas ankeaa, kun ei Vuodatukset blogit ovat saavuttamattomissa. Kuinka hitaasti nimipalvelut oikein päivittyy??? Osaa blogeista pääsen lukemaan, omakin napsahti luettavaksi ihan äsken, mutta kirjoittamaan en pääse. Niin ja Elma on poissa näköpiiristä myös, ankeaa!!! Ja just kun mulla olisi niin kovin paljon tärkeää sanottavaa. ;) No ei, ajattelin vain blogata vähän BB:stä taas vaihteeksi, ihan SatuSaden iloksi vain. ;)

Eilinen Big Brother Extra oli ehdoton pohjanoteeraus, ihme tv-chatin ja Jyrkin risteytys. Jos BB kick off -lähetyksessä pompin pois tv:n äärestä aina musiikkinumeroiden kohdalla, nyt Extrassa oli haastateltu musiikkiesiintyjiä ja välillä jopa taustatoimittajaakin. Itse talosta koko puolen tunnin ohjelmassa vilautettiin sunnuntaista rapuillallista parin minuutin pätkä. Välillä juontaja Vappu luki ohjelmaan lähetettyjä tekstareita! Käsittämätöntä tuubaa! Se, että äänet ja kuva olivat epäsynkassa oli pikku juttu, ohjelman sisältö (tai sen puute) oli suurin ongelma. Eikö ohjelman tuottajille ole tullut mieleen, että katselijoita ei kiinnosta muka-sisältö vaan itse BB, talo, asukkaat ja tapahtumat.

Pahoin aavistuksin odottelin illan varsinaista lähetystä, mitenhän sekin olisi mahdollisesti ryssitty. Onneksi BB oli koostettu taidokkaasti talon tapahtumista, sitä oli todella ilo katsoa. Vaikka meillä näkyykin 24/7 -suora lähetys BB-talosta netin kautta, selvensi Subin BB paljon talon tapahtumia ja henkilöitä. Jostain syystä kun ei tule istuttua nenä kiinni ruudussa koko ajan, tosi monta mielenkiintoista juttua oli mennyt ohi. Iso osa suorasta lähetyksestä on kuitenkin sitä tylsää arkea, jota me kaikki elämämme. Mitähän tästä omastakin elämästä saisi aikaiseksi, jos leikkaisi koko vuorokauden yhdeksi tunniksi? ;) Ehkäpä jatkossa tässä voi tehdä havaintoja siitä, yritetäänkö leikkauksilla ja materiaalivalinnoilla tyypittää talon asukkeja.

Big Brother talo on todellakin komea, ihan BB-näköinen. Muutenkin ohjelma todella näyttää esikuvaltaan, lieneekö formaatti ja koko ohjelman idea sellainen, että sen ominaispiirteet tulevat helposti läpi eri toteutuksissakin. Talon asukkaat vaikuttavat enemmän samankaltaiselta massalta kuin Englannin BB:ssä, suurin osa asukkaista on vähän yli parikymppisiä sinkkuja, perussuomalaisia. Vaikka nimet ja kasvot ovat jo yhdistyneet, niin ihmisten ominaisuuksien ja luonteen hahmottaminen on vielä pahasti kesken.

Eilinen koostelähetys tarjosi ihan kivan yllätyksenkin, Timo paljastui aivan loistavaksi tarinankertojaksi. Nauroimme hysteerisenä Miehen kanssa tarinalle voiko käteenvetämiseen kuolla.

Puheterapeutti Iina yllättää välillä ronskeilla jutuillaan. Iinan ulkonäkö ja ammatti luovat jotenkin erilaista mielikuvaa, mutta ristiriita ulkoisen ja sisäisen välillä luo kyllä mukavaa jännitettä Iinan persoonaan.

Hanna on siitä mukava, että hänet tunnistaa helposti jo yhdellä silmäyksellä hiuspannoistaan. Montahan erilaista niitä oikein on? ;) Hanna taitaa olla yksi pojista, melkoinen jätkä naiseksi.

Antti S, rapukekkereiden tietoniekka, tuntuu aina vain mukavammalta ja symppikseltä nuorelta mieheltä. Antti, vaikka onkin kova seuramies, ei ehkä ole ihan niin äänekäs ja päällekäyvän oloinen kuin Jani.

Terhi teki muuten eilen itsestään idiootin nyyhkimällä päiväkirjahuoneessa miten epäreilua on joutua nimeämään kaksi ehdokasta poislähtijöiksi. Ei ole tainnut tyttö yhtään tutustua formaattiin... Tai sitten meillä on tässä Suomen vastine Jadelle, tuolle älyköistä himmeimmälle.

***

Nyt Big Brother on kutsunut asukkaita päiväkirjahuoneeseen, ettei vain putoajien nimeämiset olisi käynnissä?