Olimme äsken ulkona ja Essi ilmoitti tomerana haluavansa oman majakan. Pyyntö oli sen verran ihmeellinen, että väistin moisen vaatimuksen ilmoittamalla ettei äiti osaa rakentaa, pyydäpä isiltä. Isi onkin mielissään, remonttia riittäisi jo minunkin vaatimuksieni täyttämiseksi hamaan tulevaisuuteen ja nyt pitäisi vielä majakkakin rakentaa! Toivottavasti tulee iso majakka ja koko Pyhäjärviseutu saa hyötyä Essin päähänpistosta. ;)

Joskus pihalla Essi menee myös lautasantennin luo ja lähtee kirkuen juoksemaan sen luota: "Lentävä lautanen!!!" Eräässä Muumi-jaksossa lentävä lautanen ahdistelee Hipsu-raukkaa ja sieltä tuokin leikki lienee peräisin.

Veikkaanpa että majakastakin saamme kiittää Muumipeikkoa ja kavereita. Joskus on suorastaan hämmentävää kuunnella, mitä kaikkea Essi onkaan omaksunut Muumipeikosta. Eräänäkin päivänä neiti selitti, miten Muumi-pappa ei tykkää Jenni-tädistä ja miten Jenni-tädillä on paljon kultakolikoita. Alisa vilahtelee puheissa harva se päivä ja olen varma, että kyseessä ei ole kukaan oikea tavattu Elisa vaan noidan tyttärentytär Muumipeikostapa tietenkin. Muumipeikko on tosi in, Yle kun ystävällisesti on näyttänyt läpi kesän joka arkipäivä jaksoja Muumilaakson seikkailuista. Kovia seikkailemaan nuo muumit!

Samainen neitonen esitteli innoissaan myös hevosen kenkää. Ilmeisesti meille on kohta laukkaamassa heppa hakemaan kenkäänsä ja Essi elää siinä luulossa, että saa laittaa ihan itse hevoselle kengän jalkaan. Jaiks! Siitä tulikin mieleeni, että mihinkän Essi sen kengän oikein pisti. Siihen olisi todella mielenkiintoinen jurauttaa ruohonleikkurilla...

Nytkin selkäni takaa kuuluu: "Äiti, tahtoo katsoa Muumipeikko!" Eikö lapset ikinä kyllästy?