Ja varsinkin huokailee! *huokaus* *HUOKAUS!!!*

Tämä on ollut kamala viikko, Essi on taas Sillä Tuulella. Jo aamusta homma alkaa niin, että heti kun Essi herää, niin kitinä ja ruikutus alkaa välittömästi. Neiti kiusaa Vauva minkä ehtii ja yhteys korvien ja aivotoiminnan väliltä tuntuu taas katkenneen täysin. Kiukkukohtauksia riittää, Essi tahtoisi katsoa koko ajan Muumilaakson tarinoita, mutta eihän lapsi voi nyt tuntitolkulla istua videoitakaan töllöttämässä.

Aamulla sovimme, että tänään Essi on kiltisti eli ei kiusaa Vauvaa ja tottelee äitiä. Turha luulo, touhu oli taas ihan järjetöntä. Neitonen otti käyttöön vanhat metkunsa ja puraisi minua. HUOKAUS! Luulin jo että siitä ikävästä tavasta päästiin, mutta ei. Noissa puremisissa on inhottavaa se, että Essi saattaa purra ihan omituisissa tilanteissa kuten halatessa. Eikä ne puremiset ole mitään kevyitä rouskaisuja, tänään ei jäänyt jälkeä, mutta välillä minulla on ollut hampaan jäljet solisluussa. Vauvaa Essi tökki minkä kerkisi, voi sitä parun määrää... Odotan innolla, että Vauva vähän kasvaa ja alkaa antaa takaisin tuolle kurmuttajalle.

Mikään määrä keskusteluja ja selittelyjä ei auta, Essi jatkaa sinnikäästi valitsemallaan tiellä. Nurkan avulla saa välillä vähän hillittyä tilannetta, mutta siitä huolimatta Vauvan kiusaaminen jatkuu taas hetkisen kuluttua. Kaikista asioista tapellaan, normaalit perustoiminnotkaan eivät onnistu ilman kinaamista ja jankkaamista. Ja koska minä en ihan oikeasti viitsi moista turhaa kinaamista, niin Essi saa minun puolestani kulkea sisällä alasti. Kinataan sitten vaatteet päälle vasta kun mennään ulos purkamaan energioita.

Essi on vahvatahtoinen, ei sitä voi kieltää. Yleensä meillä on pelkkää normaalia arkea, mutta välillä on näitä raskaita riiviökausia. Onneksi vastapainona on sentään joskus helppoja Vaihdokki-aikojakin... Tietenkin Essi on vain lapsi ja lapsilla on oikeus olla vaikeita ja hankaliakin joskus. Mutta olisi ihan kohtuullista lasten oman hyvänkin kannalta muistaa, että välillä kannattaa antaa vanhemmille myös aikaa löysätä pinnaa.

Epätoivoista! Täytyy myöntää, että odotan innolla ensi viikkoa ja sitä, että Essi menee kahtena päivänä hoitoon... Edes hetken hermolepoa omasta lapsesta. Millainenhan riiviö Vauvasta mahtaa tulla, emme selvästi osaa kasvattaa?