Jaapa keksi juustovoin ja Kirsi kamamunan, onnittelut! Purkkitissi osoittautui vaikeaksi, ei se ole edes Elman ehdottama Tummeli... Vaikka hyvä arvaus silti, tämä lehmä vaan on elänyt ilman Tummelia jo vuosia, lypsäisinköhän paremmin, jos ottaisin Tummelit käyttöön?

Oikea suora on siis tässä:
1. Kamamuna on todellakin suklaamuna, yllätysmuna, Kinder
2. Juustovoi on sulatejuusto, ihan loogista eikös
3. Purkkitissi ei sekään ole vaikea, mikäs purkki se tissin päälle pistetään. Kyllä, maidonkerääjäpä se tietenkin on.

Tästä roppakaupalla kunniaa ja mainetta Jaapalle ja Kirsille! Kiitokset kaikille muillekin osallistujille!

Friteeratut banaanit

Kokeilin kahta erilaista frityyritaikinaa.

Taikina 1
100 g vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1,25 dl maitoa
1 kananmuna

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

Taikina 2
1 dl vettä
1 rkl öljyä
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 munan valkuaista

Sekoita kaikki muut ainekset paitsi kananmunat keskenään ja turvota puolisen tuntia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinan joukkoon

***

Paloittele banaanit sopivan kokoisiksi, minä katsoin banaanin kolmeen osaan ja puolitin nuo palaset. Pyörittele banaanin palaset frityyritaikinassa ja paista viitisen minuutti öljyssä. Sopivan paistolämpötilan pienellä taikinan palalla, jos taikina ruskistuu minuutissa, lämpötila on sopiva. Muista varata kattilan kansi käsille, roiskuminen on muutoin ikävää. Valuta friteeratut banaanit talouspaperin päällä ja tarjoa jäätelön ja kinuskikastikkeen tai vaahterasiirapin kera. Viitseliäs tekee itse karamellikastikkeen... Kun vaan tietäisi miten. ;)

Kakkostaikina on parempi, mutta ykkönenkin on ihan kelvollinen! Kypsyneen banaanin tuoksu on ihana...

***

Lohdutuspalkintona vielä resepti ylikypsille banaaneille eli
Lämpimät banaanit jäätelön kera

Puolita banaanit ja laita mikronkestävälle lautaselle. Ripottele päälle fariinisokeria ja pyöräytä mikrossa täydellä teholla minuutti. Lisää vielä pari palloa jäätelöä ja nauti!