Keskiviikkona aamulla varhain oli BB-talon pihalle ja terassille tullut syys. Piha oli täynnä lehtiä ja olipa lehtisekamelskaan piilotettu syksynsatoakin kuin aarteita talolaisten löydettäväksi. Ei varmaankaan tuotantoryhmä arvannut, miten kivasta yllätyksestä syntyi odottamatonta draamaa.

BB herätti talon asukkaan musiikilla aamuun ja antoi tehtäväksi siivota pihan ja korjata talteen syysantimet. Osalla asukeista herääminen kesti vähän kauemmin kuin Tiinalla ja Terhillä, jotka ryntäsivät pihalle ensimmäisinä. Terhi vielä mennessään lupasi, että he vain katselevat. Tiinaa eivät moiset lupaukset sitoneet, neitonen käveli innokkaana pihalla ja etsi käsiinsä niin omenia kuin piilotetut marja- ja sienikoritkin. Myöhemmin Tiina selitti, miten vahingossa löysi korit, mutta ennen terassilta poistumista pohti, että isoissa lehtikasoissa on varmasti piilotettuna jotain... Selvä, että semmoinen vahinko!

Omenien keruun lomassa Tiina ja Terhi haukkuivat sisällä olijoita "v*tun tyypeiksi!", kun eivät osallistu yleiseen hupiin. Onhan se tietenkin kohtuutonta, että ihmiset halusivat syödä aamiaisensa loppuun... BB kutsui Terhin akunvaihtoon ja mennessään Terhi erehtyi sanomaan sisällä oleville, miten siellä jurputetaan naama norsun v*tulla. Minna reagoi siihen, että eikös kaikkien pitänyt osallistua syystehtävään.

Minna ja Terhi vaihtoivat ajatuksia pariinkin otteeseen, välillä Terhi kävi urputtamassa Tiinalle. Minnaa harmitti se, että Terhi ja Tiina ottivat varaslähdön ja etsivät kaikki aarteet itse ja Terhiä se, että kukaan ei voinut tulla sanomaan, jos kerran muita haittaisi se, että he innostuivat syystehtävästä. Tiina, joka todellisuudessa oli se, joka keräsi suurimman osan omenista, sienistä ja marjoista, vetäytyi taustalle ja keskittyi näyttämään vääryyttä kärsineeltä. Lopulta Minnan ja Terhin riita ajautui siihen, miten keskusteltiin jo siitä miten rakentavaa kenenkin tapa riidellä on.

Tänään on BB Extrassa luvassa lisää päiväkirjahuonetilityksiä, eilen nähtiin vasta vähän Minnan maltillista tilitystä ja Tiinan tilitystä siitä, miten hän ei vain ole riitelevää tyyppiä. Terhiä Tiina olisi kuitenkin mennyt komppaamaan, jos riitelyyn kykenisi. Pojat pysyttelivät visusti taustalla, Hanna vetäytyi myös tilanteesta eikä Katiakaan paljon homma tuntunut kiinnostavan.

Koko episodi oli äärimmäisen typerä. Minusta on käsittämätöntä, että Tiina ja Terhi tuntuvat olevan täysin kykenemättömiä tajuamaan, että metsään meni. Ei kai kukaan nyt odottanutkaan, että yllätyksiä etsittäisiin armeijajärjestyksessä, mutta olisi ollut vähintäänkin kohtuullista odottaa, että kaikki ovat pihalla nauttimassa löydöistä. Jos kerran heistä itsestään oli niin hauskaa etsiä yllätyksiä, niin miten he eivät voi myöntää, että se olisi ehkä mukavaa muistakin? Ilmeisesti tyttötrio ei vain pysty ymmärtämään, että talossa todellakin on muitakin kuin he.

Minnan ja Terhin riidassa oli mielenkiintoista myös tapa, jolla riitaa käytiin. Minnan riitelyssä näkyivät tunteet, Minna vaikutti olevan melkein itkun partaalla kiukun takia. Tunteiden näkyminen ei ole kovin hyvä juttu riidellessä, vaikka asia-argumentteja olisikin, ne jäävät helposti tunteiden alle. Näkihän se foorumikeskusteluissakin, moni oli tuomitsemassa, että Minna raivoaa ja vaahtoaa, vaikka Minnalla oli monta hyvää pointtia. Minna osoitti jopa mielestäni tosi kypsää asennetta myöntämällä ettei hän ole riidellessä rakentava. Mutta kuka olisikaan!

Terhi jankkasi koko ajan samoja asioita, oli hirveän vaikea yrittää saada selville mitä Terhi oikein halusi sanoa. Se tuli selväksi, että riitely ei Terhin mielestä ollut rakentavaa - ehkä siksi, että Terhin argumentit eivät oikein riittäneet Minnaa vastaan. Terhi naureskeli ja mitätöi sillä sekä omia sanomisiaan että Minnan yritystä puhua asiat halki. Välillä Terhi pyrki halaamaan kesken riidan, Minna ei ollut halaamisesta innoissaan.

Vielä riitelyn lopuksi Terhi purki asiaa Tiinan kanssa. Tiinan, joka konfliktin aiheutti, mutta joka ei itse pystynyt muuta kuin vetäytymään taistosta. Olisi ollut kohtuullista, että varaslähdön syksyyn ottaneet olisivat olleet oikeasti valmiita myöntämään, että tyrittyä tuli ja pyytäneet anteeksi. Tuskinpa tuosta kummoistakaan soppaa olisi niin edes syntynyt. Nyt toisten harmia lisäsi osattomaksi jäämisen lisäksi vielä se, että Tiina ja Terhi syyttivät heitä hidastelusta ja innostuksen puutteesta.

Tämän illan BB Extran päiväkirjahuonetilitykset valaisevat tapahtumia ja tuntoja vielä lisää.