Parin päivän pakollinen BB-tauko on nyt ohi. Perjantai aamusta olen ollut paitsiossa, kaikki tapahtumat talossa ovat menneet ihan ohi. Onneksi nauhalla ovat sentään perjantain BB Extra sekä perjantain ja lauantain Realityt. Nyt ei kuitenkaan ole aikaa katsella niitä, joten saapa nähdä miten paljon ysiltä alkava Talk Show ja nimeämiset pääsevät yllättämään.

Ennen taukoa pohdin kuitenkin mielikuviani kahdesta henkilöstä eli Terhistä ja Mikasta.

Terhi on rauhallisen alun jälkeen pyrkinyt enemmän ja enemmän mukaan kahinoihin. Ilmeisesti haussa on nyt ymmärtäjän pelipaikka, Terhi pyrkii aktiivisesti olemaan ainakin tyttökolmikon kuuntelevat korvat. Yhteyksiä Terhi rakentaa innolla myös Minnaan ja Hannaan, miehistä Terhiä ei näytä kiinnostavan kuin Antti. Hupaisaa on se, miten talossa empaatikon roolin ottanut neitonen kiukuttelee päiväkirjahuoneessa. Sääli, kun BB:lle ei voi ehdottaa kysymyksiä kilpailijoille esitettäväksi. Haluaisin kiihkeästi tietää, minkä puukon Iina Terhin selkään lykkäsi vielä voitettuaan kisan Antista. Kun näin ulkopuolisen silmin Iina on käyttäytynyt kauniisti Terhiä kohtaan myös talon ulkopuolella saati talossa.

Hämmentävää tässä neidossa on kiihkeät tunteet, jotka pulppuavat esille juuri päiväkirjahuoneessa. Talossa Terhi tuntuu välillä vetäytyvän jopa syrjään ja itkeskelevän (yleistä kurjuutta?) pihan yksinäisyydessä. Terhiltä löytyi pokkaa aloittaa keskustelu liittoutumista Minnan ja Antin kanssa, mutta toisaalta myös sokeutta nähdä se, että ei omakaan liittouma ole syytön kahtiajakoon. Minä jopa veikkaisin tyttökolmikon liittoumaa vahvemmaksi, sillä se on syntynyt vastaiskuna toistensa seurassa viihtyvälle viisikolle. Viisikkoa pitää koossa vain keskinäinen tykkääminen, tyttöviisikon vahvuus on missio. Vasta kun viisikko on hajonnut kokonaan (kilpailijat poistuneet talosta tai muihin uusiin syntyviin ryhmiin), tyttötrioa koossapitävä voima hajoaa.

Joskus Terhin touhuja katsellessa pelottaa, milloin Terhin jaksaminen loppuu. Tunteella pelaamisen täytyy olla kuluttavaa ja kun talosta ei löydy sydänystävää, ei akkujakaan pysty lataamaan kesken kisan. Toisaalta en ymmärrä naista, joka ei tunnu tulevan oikeasti toimeen yhdenkään talossa oleilevan naisen kanssa. No, eipä Terhi ole miehiäkään kehunut, en tiedä millaisia kilpailijoita pitäisi olla, jotta neitonen viihtyisi? Tai ehkä kyseessä on vain pelistrategia, epäilen kyllä, että kanssakilpailijoiden parjaaminen päiväkirjahuoneessa ei ehkä vetoa katsojiin. Mutta mistä sen tietää, mikä meitä katsojia milloinkin viehättää.

Tapaus Mika on mennyt täsmälleen eri suuntaan kuin Terhi. Aluksi Mika tuntui profiloituvan selvemmin, mutta viikkojen vieriessä herra yrittää lähinnä maastoutua talon tapetteihin. Niin vaisulta Mika vaikuttaa. Suurinta antia on treenaaminen ja ainakaan minua ei hölkkääminen ja vatsalihasliikkeet jaksa kiehtoa paria minuuttia pidempään. Mikan jämäkkä, miehekäs olemus ei jaksa enää kantaa, miehestä on tullut tosi tylsä! Pelillisesti epäilen, että Mikan tapa on viisas. Kun ei ärsytä ketään talossa, ei ole vaarassa joutua nimetyksi. Ehkäpä Mikaan tulee taas BB:n alun särmää ja säihkettä, kun pelin loppu alkaa häämöttää.

Vielä pienenä reunahuomatuksena: Kuinka tyhmä voi olla mies, joka jo kerran on huijattu isäksi ja antaa moisen tapahtua vielä toistamiseen? Eikö Mikalle ole kukaan koskaan vaivautunut kertomaan wanhaa kansanviisautta eli kuka paljaalla nai voi syyttää ihan itseään mahdollisesta jälkikasvusta. Ja taudeista! Luulisi nyt aikuisen miehen vähän ajattelevan sitäkin puolta. No, oppivainen yksilö ehkä kuitenkin kun kerran kahdesta kerrasta oppi? ;)