Uusi viikko, uudet nimeämiset, uudet rangaistukset ja uusi viikkotehtävä - BB:ssa tuntuu tapahtuvan nyt paljon

Häätöuhan alla ovat nyt Tiina, Perttu ja Mika. Mielenkiintoista! Olin yllättynyt siitä, että Mika tuli nimetyksi, vieläpä Tiinan ja Terhin kahdella äänellä. Tiina paljasti perusteluissaan olevansa uskomattoman pitkävihainen, pisteiden syy kun oli Mikan sikailut Pertun synttäreiden aikana. Toisaalta ehkäpä kun talossa väki koko ajan vähenee, myös nimeämissyitä joutuu etsimään kauempaa. Perttu sai jokaiselta kilpailijalta yhden äänen, yllättävän yksimielisiä ovat. Syynä lienee Pertun taitamattomuus sosiaalisissa tilanteissa, vitsit eivät vain aina riitä, välillä tarvittaisiin myös enemmän.

Tämän viikon viikkotehtävänä on tehdä Big Brother -patsas. Maanantaina jokainen kilpailija teki oman ehdotuksensa BB-patsaaksi taikataikinasta. Poikia tehtävä ei hirveästi miellyttänyt, jokainen tuntui kokevan riittämättömyyttä luovuuden ja kädentaitojen suhteen. Tiina ja Terhi yrittivät vakuuttaa, että jokainen kyllä osaa. Muistipa Tiina vetää vielä keskusteluun vanhan kinansa Minnan kanssa. Minna kun oli sitä mieltä, että ei osaa piirtää ja Tiina sitä mieltä, että jokainen kyllä osaa. Jännä miten Tiina jaksaa edelleen kantaa kaunaa viikkojen takaisesta sanailusta, semminkin kun aivan selvästi toinen puhui aidasta ja toinen aidanseipäästä.

Terhin patsasehdotus voitti ja BB varusti poppoon suojavarusteilla ja kiventyöstövälineillä: 12 tonnin pihakivestä pitäisi taivutella patsas torstaihin mennessä. Aikas kovan jobin BB kilpailijoille lykkäsi. Oli ilo katsella, miten Terhi tarttui tehtävään ja porasi reippaasti. Terhi jaksaa yllättää toisaalta olemalla mukavan reipas ja innostunut tehtävästä kuin tehtävästä ja toisaalta seilailemalla ristiin rastiin ihmissuhteiden aallokossa. En kyllä millään pysty päättämään onko neito lintu vaiko kala vaiko jotain ihan muuta.

Tiina sujautti sunnuntaina Timon taskuun terveiset poikaystävälleen Juhalle eli itsetekemänsä pupusen. Talostahan ei saa viestittää ulkomaailmaan, joten sääntörikkomus oli selvä. Eilisessä realityssa näytettiin Tiinan kiemurtelua päiväkirjahuoneessa, kun BB kovisteli oliko sääntörikkomus tahallinen vai ei. Oli ja ei, oli Tiinan vastaus. Ymmärrän kyllä hyvin, että välttämättä aina kaikki säännöt eivät muistu mieleen ja ehkäpä pupusen lähettäminen rakkaalle tuntuu tosi pieneltä asialta. Koomista asiassa on lähinnä se, että Tiina on aikaisemmin kovin sanoin arvostellut sääntörikkojia, säännöt on Tiinan mielestä selvät ja niitä pitää noudattaa. Rikkurit ulos, niin kaikilla on kivempaa.

Rangaistukseksi BB langetti jälleen kerran mielenkiintoisen viritelmän: Kaikki muut paitsi Tiina joutuivat nukkumaan viime yön ulkona. Valitettavasti minusta tuntuu vähän siltä, että rangaistus meni oikeasti vähän hukkaan. Tiinaa ei välttämättä hirveästi liikuta muiden epämukavuus, joku toinen olisi saattanut olla enemmän pahoillaan siitä, että toiset joutuvat kantamaan omien rikkeiden seuraamukset. Oli mielenkiintoista katsella, miten ulos joutuneet sanailivat ja pärjäsivät keskenään ilman Tiinaa - esimakua ensiviikosta? Terhi pärjäsi ihan mainiosti poikaporukassa, ei välttämättä huonokaan juttu, jos Tiina häädetään.

Ulkona oli varmasti epämukavaa ja kylmääkin, Tiina suunnitteli illalla tekevänsä muille hyvitykseksi aamiaista. Kaunis ajatus ei valitettavasti toteutunut, Tiina heräsi vasta siihen kun muut jo kömpivät sisään. Ilkesipä vielä valitella nähneensä yöllä painajaisia. Säälikää nyt kaikki Tiinaa, joka näki painajaisia sisällä lämpimässä kun muut palelivat ulkona...