Kaleidoskoopin sääli-teema jatkuu, tällä kertaa laajennan säälin kohteita Tiina-prinsessasta kaikkiin suomalaisiin isiin. Vähän yli viikko sitten Ilta-Sanomin Plussa-liitteessä oli syväluotaava analyysi siitä, miten seksin puute piinaa nuoria isiä. Olen märehtinyt lukemaani siitä asti ja tässä vaiheessa Kele-Kalen käyrä on niin korkealla, että voisin kirjoittaa muutaman sanasen aiheesta itsekin.

Jutun suuri uutinen oli se, että yli puolet pikkulasten isistä ei saa kotona tarpeeksi tai ollenkaan seksiä. Yli puolet tarkoittaa siis sitä, että vain 41 % pikkulasten isistä ovat tyytyväisiä seksielämäänsä. Valitettavasti juttu ei kerro, kuinka paljon lapsettomista, parisuhteessa elävistä miehistä potee samaa rampauttavaa ongelmaa. Sekin jää kokonaan valottamatta, kuinka iso osa naisista kärsii seksin vähyydestä tai puutteesta. En edes pistä pientä päätäni aluelle laatu... Mutta hei, eihän se ole ollenkaan tärkeää, miten naiset ja äidit asian kokevat!

Neuvoloissa pitäisi puhua enemmän parisuhteen seksiasioista, sanoo tutkija Nina Halme. Varmaan vähän samaan tyyliin kuin muutenkin raskaudesta ja vauvanhoidosta? Neuvola jakaisi varmasti mielellään Durexin rahoittamia mainoslappusia, joissa soseohjeiden ja taulukoiden sijaan opastettaisiin asentoihin ja apuvälineisiin. Taulukoita ei sovi unohtaa, joten seksin normimäärästä saisi varmasti upeat taulukot!

KELE!

Mun säälini todellakin on isien puolella, jotka joutuvat puutteensa vuoksi kitumaan, käymään vieraissa tai pistämään suhteen ei-antoisaan naiseen totaalipoikki. Pitäähän miehen seksin puutetta ymmärtää! On se vaan tosi kumma, jos muuttuneen vartalonsa, vauvan vaatimusten ja univelan kanssa painiva nainen ei saa itsestään irti edes sen vertaa että täyttäisi auliisti miehensä seksuaaliset tarpeet. Jokainen nainen tuntee varmasti itsensä superseksikkääksi tikit alapäässä ja rinnat maitoa tursuen, puhumattakaan välittömästä virittäytymisestä seksitaajuudelle juuri kun on saanut lapset nukkumaan... Kyllähän siinä nukutuksen ja pyykkirumban välissä kerkiää loistavasti harrastaa tunnin monipuolisen seksisession.

Hillitsen pienen äänen, joka sisälläni piipittää, että ehkä pieni osa seksin puutteesta voi langeta naisen sydämettömyyden sijasta myös miehelle. Minkäs se mies naisen hormoneille mahtaa, mutta ehkä jotain arjenpyörittämiseen kuitenkin. Ehkäpä nainen saattaisi jopa lämmetä miehelle, joka osallistuu pienten taimien kasvattamiseen ja arkeen tasa-arvoisesti naisen rinnalla eikä vajoa kaljapullo kourassa sohvakoristeeksi. Ei parisuhteen viilenemisen ja seksin puutteen ainoa syyllinen voi millään olla nainen! Vai tuleeko se kenellekään kovin suurena yllätyksenä, että jos mies joutuu olemaan ilman niin samoin joutuu myös nainen? Mutta hei, unohdin jälleen kerran että vaikka vaimon kuuluu olla syntisen seksin ylipapitar niin se on vain pintaa. Kunnon nainen ja äiti ei pidä seksistä. Silmät kiinni ja uhraudu isänmaan hyväksi.

Onneksi meillä on IS, en olisi ehkä tiedostanut tätäkään polttavaa ongelmaa ilman sitä. Minä säälin kaikki puutteessa kärsiviä isiä, säälin ja suren. Miehet, älkää lisääntykö! Voi muutama pano jäädä väliin. Pitää muistaa mitkä asiat ovat elämässä tärkeitä - ja sehän on miesten ala-aivot.