Saimme joululahjaksi Carcassonne-nimisen lautapelin, jonka ideana on rakentaa erilaisista pelilaatoista linnoituksia, teitä ja peltoja. Jouluaattona emme ehtineet pelaamaan, mutta jo joulupäivänä aloimme latomaan pelilaattoja olohuoneen pöydälle sääntölehtistä samalla tutkaillen. Ensimmäinen pelikokemus oli aivan mahtava! Yleensä kun jonkun uuden pelin aloittaa, pari ekaa peliä ovat enemmän ja vähemmän pakkopullaa ja sääntöjen opiskelemista. Carcassonnen peluu sitä vastoin oli helppoa ja sujuvaa, säännöt tuntuivat solahtavan mieleen kuin itsestään. Peli on kiehtova ja silti yksinkertainen. Yksi tärkeä tekijä pelin viehättävyydessä on myös mukavan näköiset laatat, on kiva rakennella peltoja ja söpöisiä linnoituksia.

Pelasimme innolla viikon ja sitten olikin aika tilata peliin lisäosia. Ei sillä, että olisimme vielä kyllästyneet peruspeliin, mutta kun tiedossa oli, että lisäosiakin löytyy, niin oli kova hinku päästä kokeilemaan. Tilasin kerralla kolme isoa lisäosaa ja kaksi pientä Lautapeleistä. Sehän oli silkkaa säästöä, ei tarvinnut maksaa postikuluja.

Ensimmäisenä otimme peliin mukaan River II ja King and Scout -pikkulisäosien laatat. Yhden pelin jälkeen olimme jo valmiita siirtymään ensimmäiseen isoon lisäosaan eli Kirkkoihin ja kievareihin. Uudet laatat toivat mukavasti lisää vaihtoehtoja peruspeliin, mutta peli itsessään ei silti monimutkaistunut liikaa. Parin päivän pelaamisen jälkeen otimme mukaan toisen ison lisäosan eli Kirjurit ja kauppiaat. Tämäkin lisäosa tuntui mukavalta ja helpolta omaksua. Nyt laattoja onkin pelissä mukana jo sen verran, että yksi peli kestää helposti tunnin. Vielä yksi lisäosa odottaa korkkaamistaan eli Lohikäärme ja linnanneito. Näin töissä käydessä vain ei ole aikaa, joten se on saanut odottaa. Ehkäpä jo tänä viikonloppuna? Jos lisäosia tulee enää enemmän joudumme hankkimaan isomman keittiön pöydän... Perusosaa pystyimme pelaamaan vielä olohuoneen pöydälläkin.

Joskus tulevaisuudessa olisi tosi kiva päästä pelaamaan Carcassonnea isommallakin peliporukalla, tosin tämä peli toimii kyllä mainiosti kaksinpelinäkin. Loistava peli!

27936.jpg

Valmis Carcassonne-peli, lisäosat River II, King & Scout, Kirkot ja kievarit ja Kauppiaat ja kirjurit käytössä.