Viime viikon Ilonassa oli todella hyvä toffeecookiesresepti. Tosin vähän piti sitäkin viilata, jotta tulisi vieläkin parempaa.

250 g voita
3 dl vaaleaa muscovado-sokeria
3 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja
100 g paloiteltuja Omar-kermakaramelleja
100 g rouhittua valkoista suklaata

Sekoita sokerit ja voi keskenään. Sekoita kuiva-aineet ja lisää ne kananmunien kanssa vuorotellen sokerivoi-seokseen. Paloittele Omarit ja suklaa ja lisää joukkoon. Leivo pötköksi ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia viipaleita. Toimii parhaiten pakkasen kautta, muutoin leviävät aika laajoiksi uunissa. Paista 200-225 asteessa noin 6-8 minuuttia.

Tosi hyvää!

***
Niin ja originaalireseptissä oli siis muscovadon tilalla fariinisokeri. Muscovado on jo itsessään toffeenmakuista, joten se parantaa keksejä paljon. Omarien tilalla on alkuperäisessä toffeemakeiset.