Aika menee hirvittävän nopeaan, päivät vain hujahtavat ohi ilman että mitään sen kummempaa tulee tehtyä. Tosin eipä tässä tulekaan tehtyä paljon, suurin osa ajasta menee vauvan kanssa. Mies-raukka hoitelee kotihommia ja isompia lapsia. Jossain vaiheessa varmaan pitäisi uskaltautua minunkin taas auton rattiin, käynti kaupassa voisi olla elämys... Tosin enpä taitaisi uskaltaa ostaa mitään. Terveydenhoitaja pelotteli, että jos nostaa raskaita ostoskasseja, saattaa kohtu vaikka pudota ulos. Iih, kammottava ajatus!!! Ja olen tosi raukkis kun mut on niin helppo pelotella. ;)

1240062149_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vauveli yhden lemppariharrastuksensa parissa. Meillähän oli sairaalassa lähtötarkastuksessa vähän ongelmia, neidin paino oli kuulemma pudonnut Ihan Liikaa, hurjat 9,8%. Kuulemma noin kamala pudotus on syy evätä kotiinpääsy, päästiin nyt sitten kuitenkin, kun selitin, että mulla on kotona vauvavaaka enkä aio tappaa lastani nälkään. Plus en erikoisemmin usko kiltteihin vauvoihin vaan epäilisin ehkä ennemmin vauvan väsähtämistä... Eli syntymäpainosta 4180g oltiin keskiviikkoaamuun tultu painoon 3805g. Vauva oli myös vähän keltainen, joten bilirubiinit mitattiin verestä, sekin oli ihan ok ja pääsimme kuin pääsimme kotiin.

Kotona olikin miettimistä, että miten tässä etenisi. Menisikö oman vaiston mukaan, joka kertoi, että vauva oli ihan normaali vastasyntynyt eikä tarvitsisi erikoistoimia vai pelaisiko varman päälle. Noh, varman päälle on aina hyvä ottaa, joten laitoin ekana yönä kellon soimaan kahden tunnin päähän siitä kun mentiin nukkumaan. Sainkin sitten koko yön siirrellä herätystä aina uudelleen kahden tunnin päähän, vauva herätteli kyllä ihan itse ilman herätyksiä. :D Seuraava aamu ja vauvavaaka kertoikin, että painoa oli nyt 3920g. Eli hyvässä nousussahan tuo paino oli, vaisto oli oikeassa.

Vauvalle maistuu kyllä useimmiten ruoka. Tosin aika vastuuton tuo nuori neitonen on: Tilailee hurjat määrät maitoa ja sitten olen tuskailemassa maidosta kipeiden rintojen kanssa ja neiti itse vaan nukkuu huolettomana... Kakkaa ja röyhyjä riittää, nyt uutena vanhempien pelästyttäjänä on repertuaariin tullut maitorohina. En muista edellisiltä lapsilta moista kovaäänistä röhkimistä, jotain pienempää on ehkä ollut. Mutta kaipa sitä maito herkästi menee pieniin tiehyeisiinkin tai nenään, ei liene noin pienen helppo juoda, kun maitoa tursuaa kuin paloletkun suusta. Esikoisesta muistan, miten Essin imiessä kyljellään, maitoa valui nenästäkin välillä... Eipä varmaan rintojeni pakkomielle ruokkia vaikka useampikin vauva ole tässä parin imetyksen jälkeenkään yhtään hellittänyt...

Niin, syntymäpainohan saavutettiin sunnuntaina. Aikaahan olisi ollut kaksi viikkoa, mutta ilmeisesti vauvalla on kiirus. Onneksi enää ei sentään tule yli 100g päivässä, vaan tahti on vähän rauhoittunut. Joka tapauksessa tuo himpun alle kaksiviikoinen painoi eilen 4570g. Aikamoisen puntin tuosta vielä saa, hyvää käsijumppaa.

1240062988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Se hosuu ja se heiluu ja sillä on paksut posket.

Vauva on aika taitava nukkumaan, vain yksi yö on jouduttu valvomaan. Ehkäpä syynä oli napatyngän irtoaminen. Mokoman alta löytyi sieniesiintymä, jota nyt on hoidettu kahdesti terveydenhoitajan toimesta laapistamalla. Nyt näyttää jo hyvältä, perjantaina oli vain pienen pieni sieni keskellä napaa. Ensi viikolla katsotaan taas lisää.

Neitonen tykkää kasvoista, ilmeily ja matkiminen on kivaa pienen mielestä! Mutta nyt tuolta sängyltä kuuluu pieni kitinä ja perään miehekkäitä pieruja, joten pitänee valmistautua talikkohommiin. Maitokakkaa!

Sylissä on hyvä nukkua:

1240068855_img-d41d8cd98f00b204e9800998e