Vauvalle sattui tänään pienoinen onnettomuus. Muksahti jaloiltaan, kuten niin valitettavan usein sattuu, mutta tällä kerralla onnistui telomaan itseään sen verran, että verta riitti. Suu osui johonkin, ehkä pöydän jalkaan ja koko pienen leuka oli veren peitossa.

Mies kerkisi paikalle ensimmäisenä ja hetken päästä minä. Ensimmäinen ajatukseni oli lähteä hakemaan kameraa, niin vaikuttava näky moinen veriparta oli. Hmm, huomaa todella, että lapsia on enemmän kuin yksi. Essin vauva-aikana olisin ollut taatusti hysteerinen. Jätin kuitenkin kameran hakematta ja otin pois paidan, jota juuri olin ollut saunan jälkeen pukemassa. Parempi ottaa veret iholle kuin liata heti puhdas paita. Rationaalista ajattelua, minulta - ihmeiden ihme! ;)

Vauva huuteli vain vähän, ei sen kummemmin kuin yleensäkään muksahtaessaan. Mies toi harson ja taputtelin enimpää verta pois. Vaikka verta tulikin paljon niin verentulo myös tyrehtyi nopeasti. Samoin itku. Mies levitti pyyhkeen sängylle jotteivat lakanat vereentyisi ja tarjosin Vauvalle tissiä. Paristakin syystä, ensinnäkin siksi että maito huuhtelisi veren maun pois pienen suusta. Se jos verta nyt menisi pieniä määriä mahaankin, niin ei ole kovinkaan vaarallista. Maitohan on valkoista verta, verestähän sekin tehdään. OK, tekoprosessi on sentään vähän monimutkaisempi kuin pelkkä värintislaus. Mutta silti, maitovampyyria tuskin pieni määrä verta haittaa. Toisekseen halusin kokeilla pystyykö Vauva syömään ja vielä kolmanneksi rauhoittaa pientä rinnalla.

Syöminen onnistui hienosti, Vauva söi jopa poikkeuksellisesti kummankin rinnan. Taisi olla pienoinen lohduntarve? Syömisen jälkeen pääsin kurkkimaan suuhun, ylähuulen ja yläikenen välissä oleva huulijänne oli veristä mössöä. Lienee repeytynyt ja hyvä niin. Kummallakin lapsellani kun on vahva ja ihan liian alas ulottuva huulijänne, siitä on haittaa kunnon imuotteen saamisessa. Hammashoitaja ihmetteli sitä, miten Essillä etuhampaiden välissä ei ole rakoa, tuo vahva jänne kun tekee helposti senkin. Essillä jänne on vielä kunnossa, toivottavasti Vauvan huulijänne repesi nyt niin ettei siitä jatkossa ole haittaa.

Tutkimme miehen kanssa omia suitamme, Miehellä ilmeisesti on ollut myös vahva jänne, joka on joskus revennyt. Mies totesi vain iloisesti, että taitavat molemmat olla hänen lapsiaan! Kas, en tiennytkään että siitä oli epäilystä...