Joensuussa oli uusi intialainen ravintola ja kävimme sieltä noutoruokaa kotiin. Jesican ruoka oli hyvää ja annokset isoja. Erityisesti pidin Chicken kormasta, joten kotiin palattuani aloin etsiä reseptiä moiseen herkkuun. Intialainen keittokirja minulla onkin, mutta siinä ei ollut Korman reseptiä.

Kormat ovat pitkään haudutettuja ruokia, joissa on paljon makua ja mausteisuutta. Ruokajogurttia käytetään niin marinoinnissa kuin keittonesteenäkin. Reseptissä, jota tänään kokeilin olisi pitänyt käyttää koipireisiä, mutta käytin kanan rintafileitä.

50 g cashew pähkinöitä
3 rkl öljyä
2 laakerinlehteä murskattuna
1 iso sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2,5 cm tuoretta inkivääriä, raasteena
1 rkl korianteria
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl chiliä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1000 g kanan rintafilettä suupaloina
75 g jogurttia
140 ml kermaa

Koristeluun:
1 rkl paahdettuja mantelilastuja
1/2 tl paprikaa

Lisäkkeeksi riisiä tai kasviksia maun mukaan

1. Laita cashew pähkinät kulhoon ja kaada päälle desi kiehuvaa vettä. Anna hautua 15-20 min.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää murskatut laakerinlehdet ja paista 15-20 s. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Paista kunnes sipuli pehmenee ja ruskistuu eli 8-9 min.

3. Lisää korianteri, kumina, kurkuma, chili ja pippuri. Paista 30 s, kaada päälle 50 ml kuumaa vettä. Sekoittele kunnes vesi haihtuu.

4. Lisää kanapalat, paista kunnes väri vaalenee.

5. Lisää jogurtti, suola ja 50 ml kuumaa vettä. Sekoittele kunnolla, laita kansi päälle ja hauduta 25-30 min välillä sekoitellen.

6. Kaada cashew pähkinät veden kanssa tehosekoittimeen tms ja murskaa tahnaksi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää kattilaan. Hauduta vielä 15-20 min.

7. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja paprikalla.