Blogin reseptit koottuina:

Mehevät suklaakeksit
uuni 175 astetta
*alkuperäinen postaus*

40 g tummaa suklaa
50 g voita
1 1/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl ranskankermaa
150 g suuria suklaahippuja

Sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään. Vatkaa kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi, sekoita suklaavoin joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen ranskankerman kanssa taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon suklaahiput.

Nosta keoiksi pellille, tosi isoja keksejä tulee 10 kpl. Paista noin 15 min ja anna jäähtyä ja kovettua hetki pellillä.

Käytin sulatettuna suklaana tummaa blokkisuklaata, suklaahiput pilkoin veitsellä tosi isoiksi palasiksi vaaleasta blokkisuklaasta.

Mehevät suklaakeksit versio II
uuni 175 astetta
*alkuperäinen postaus*

40 g tummaa suklaata
50 g voita
1 1/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl ranskankermaa
150 g suuria suklaahippuja

Sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään. Vatkaa kananmuna, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi, sekoita suklaavoin joukkoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen ranskankerman kanssa taikinaan. Lopuksi sekoita joukkoon suklaahiput

Nosta keoiksi pellille, tein tällä kertaa 12 vähän eilistä pienempää keksiä. Paista noin 15 min ja anna jäähtyä ja kovettua hetki pellillä. Peitä keksit säilytyksen ajaksi kelmulla, jotta pehmeys säilyy.

Amerikkalaiset suklaapikkuleivät
(noin 35 kpl)
*alkuperäinen postaus*

250 g margariinia tai voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 muna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
150 g tummaa Fazer Blocksuklaata
100 g vaaleaa Fazer Blocksuklaata
100 g valkoista Fazer Blocksuklaata

Tee näin:Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Rouhi suklaat ja lisää lopuksi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikinasta palloja ja painele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vinkki! Voit korvata osan suklaasta myös hasselpähkinärouheella (noin 50­ - 100g).

Mustikkapehmis
*alkuperäinen postaus*

200g pakastemustikoita
1 rkl vettä
2 rkl tomusokeria
1 munanvalkuainen

Soseuta tehosekottimella kuohkeaksi. Jos seos ei kuohkeudu ja vaalene, pysätyä kone ja lisää vettä. Ainakin minä sain kaapia mustikoita kulhon reunoilta ja lisätä vettä aika monesti.

1 prk Flora Vanillaa

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja kääntele sen sekaan mustikkavaahto. Seos saa jäädä raitaiseksi.

Chicken korma
*alkuperäinen postaus*

Kormat ovat pitkään haudutettuja ruokia, joissa on paljon makua ja mausteisuutta. Ruokajogurttia käytetään niin marinoinnissa kuin keittonesteenäkin. Reseptissä, jota tänään kokeilin olisi pitänyt käyttää koipireisiä, mutta käytin kanan rintafileitä.

50 g cashew pähkinöitä
3 rkl öljyä
2 laakerinlehteä murskattuna
1 iso sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2,5 cm tuoretta inkivääriä, raasteena
1 rkl korianteria
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl chiliä
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1000 g kanan rintafilettä suupaloina
75 g jogurttia
140 ml kermaa

Koristeluun:
1 rkl paahdettuja mantelilastuja
1/2 tl paprikaa

Lisäkkeeksi riisiä tai kasviksia maun mukaan

1. Laita cashew pähkinät kulhoon ja kaada päälle desi kiehuvaa vettä. Anna hautua 15-20 min.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Lisää murskatut laakerinlehdet ja paista 15-20 s. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Paista kunnes sipuli pehmenee ja ruskistuu eli 8-9 min.

3. Lisää korianteri, kumina, kurkuma, chili ja pippuri. Paista 30 s, kaada päälle 50 ml kuumaa vettä. Sekoittele kunnes vesi haihtuu.

4. Lisää kanapalat, paista kunnes väri vaalenee.

5. Lisää jogurtti, suola ja 50 ml kuumaa vettä. Sekoittele kunnolla, laita kansi päälle ja hauduta 25-30 min välillä sekoitellen.

6. Kaada cashew pähkinät veden kanssa tehosekoittimeen tms ja murskaa tahnaksi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Lisää kattilaan. Hauduta vielä 15-20 min.

7. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja paprikalla.

Mausteinen kukkakaali - lisää intialaista
*alkuperäinen postaus*

Tänään intialaiset ruokakokeilut jatkuivat, tein lisäkkeeksi Complete Indian Cooking -kirjasta Spicy Caulifloweria eli mausteista kukkakaalia lisukkeeksi makkaralle (jep, kesä ja grilli). Hmm, taisi mennä karpiksi, vaikka ei suinkaan tarkoitus ollut. Chicken Kormakin oli karppia, tässähän herää epäilys, että ehkäpä intialaisesta keittiöstä löytyy enemmänkin karppiruokia?

Mausteinen kukkakaali

500 g kukkakaalia
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 valkosipulin kynsi
1/2 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianteria jauhettuna
1 tl kokonaisia sinapin siemeniä
1 sipuli silputtuna
suolaa ja pippuria maun mukaan

Jaa kukkakaali lapsen nyrkin kokoisiksi kukinnoiksi ja kiehauta nopeasti. Taisin keittää viitisen minuuttia. Valuta vesi pois ja kääntele kukkakaalit kukinto alas päin, vesi valuu näin paremmin pois ja kukkakaaleista tulee rapeampia.

Lämmitä öljy wokissa tai paistinpannussa, ei liian kuumaksi. Lisää valkosipuli, kurkuma, kumina, korianteri ja sinapin siemenet. Sekoita ja laita kansi päälle. Odottele että sinapin siemenet poppaavat ja lisää sipuli. Paista ja sekoittele pari minuuttia eli kunnes sipuli vähän pehmenee.

Lisää suola ja pippuri. Lisää kukkakaali ja paista 3-4 minuuttia koko ajan sekoitellen niin että mausteet leviävät kauttaaltaan kukkakaalin kukintojen päälle ja kukkakaalit lämpiävät myös sisältä.

Poista valkosipulin kynsi ja tarjoa heti.

***
Helppoa ja nopeaa. Ja vieläpä yllättävän hyvää!

Uusi versio Chicken Kormasta
*alkuperäinen postaus*

Chicken Korma II

puolisen kiloa broilerin rintafileitä
2 rkl öljyä
6 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 cm pala inkivääriä raastettuna
1 tl jauhettua kardemummaa
20 neilikkaa
5 laakerinlehteä
1 tl suolaa
1,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl cayannepippuria
200 g ruokajogurttia
1,25 dl vettä
1,25 dl maitoa

1. Paloittele broilerin rintafileet suupaloiksi, pilko sipulit ja valkosipuli. Kuumenna kannellisessa paistinpannussa tai paistokasarissa öljy (tai vielä parempi, ghee) ja lisää sipulit. Paista sipuleita keskilämmöllä 10 minuuttia eli kunnes sipulimössö alkaa saada vähän väriä.

2. Lisää kardemumma, inkivääri, neilikat, laakerinlehdet ja suola. Paista vielä 5 minuuttia eli kunnes seon on ruskistunut.

3. Sekoita korianteri ja cayannepippuri ruokajogurtin joukkoon, lisää jogurtti vähitellen sipumössön sekaan. Sipulimössön pitäisi pysyä koko ajan niin lämpimänä, että seos kuplii.

4. Lisää kananpalat ja ruskista. Lisää vesi ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 20 min.

5. Lisää maito, sekoita ja anna hautua vielä hetki.

6. Lisäkkeet oman maun mukaan, karpeille kasviksia ja muille riisiä. ;) Poista ennen tarjoilua laakerinlehdet ja kaikki nelikat, jotka onnistut löytämään.