Eilenhän Blogger lakkasi kesken päivän toimimasta. En pääse lukemaan mitään Bloggerissa olevia blogeja enkä tietenkään käsiksi omaani. Kaikki muu toimii tai ainakin kaikki se, mitä käytän. Koneeseen ei ole asennettu mitään uutta, boottaukset eivät auta asiaa. Alennuin eilen blogituskassani jopa niin alas, että kiipesin kokeilemaan toimiiko hommeli yläkerrassa Miehen Mäkillä. Ei toiminut, mutta se taas tuli entistä selvemmäksi, miten kökkö tuo Mäkki on. Epätoivoista yrittää kirjoittaa koneella, jossa näppäimistön jyväsetkin ovat väärissä paikoissa ja hiiri yksipainikkeinen.

Miehen konehan on vanha mäkki, uudemmat lienevät fiksumpia, mutta en minä kyllä tätä ääneen tunnusta, mitä nyt mutisen hiljaa...

Eli testasin siis yhteyttä kahdella koneella, kolmella eri selaimella. Näin maalaisjärjellä ajatellen vika olisi yhteyksissä. Aamulla tsekkasin DnaInternetin sivut, siellä oli maaliskuun alun tiedote, jossa kerrottiin uusi välityspalvelimen automaattikokoonpano. No kiva, ehkä tämmöiset tiedot VOISI laittaa asiakkaiden sähköpostiin, minä en todellakaan tsekkaile, mitä internetoperaattorin sivuilla lukee kuin äärimmäisen hädän sattuessa. Ja ihan äärimmäisessä hädässähän sivuille ei edes pääse, totaalikatastrofihan on se, etteivät yhteydet toimi. Muutin asetukset, mutta eipä Blogger toiminut edelleenkään.

Ei kun soittamaan DnaInternetin helppiin. Jonotusta kesti ikuisuus, lopulta puhelimeen vastattiin. Vika on heidän mukaansa meillä, niinhän se aina noitten helppien kanssa asioidessa tahtoo olla... Tsekkailtiin ties mitä palomuuria ja yhteysasetuksia, pingit kyllä menee läpi Bloggeriin, mutta sivut ei silti lataudu. Viimeisenä valttinaan helppihenkilö käski bootata adsl-motikan 20 minuutiksi, odottaa 10 minuuttia ja käynnistää sitten tietokoneen. Selevä, voinhan sen tietty tehdä, mutta kun meidän adsl-motikka on mallia TS (Tyhmä Saapas), ei siinä ole mitään sekoilevaa välityspalvelinohjelmistoa... Mutta pääsipä helppihenkilö sentään eroon minusta. ;) Ja kyllä, minä käyttäydyin ihan asiallisesti koko ajan, tiedän tasantarkkaan miltä tuntuu kun puhelin toisessa päässä haukutaan pystyyn asioista, joista en ole tietoinen tai joihin en ole voinut vaikuttaa. Mutta toisin kuin helppihenkilöt, niin pystyn kyllä siirtämään vian muuannekin kuin aina sinne soittajan päähän...

Kuten arvelinkin, niin eihän se adsl-motikan boottaus mitään auttanut. Ajattelin varustautua KUNNON asein ennen seuraavaa soittoa helppilinjalle ja virittelin Wanhan Uskollisen WinkuIntiaani98 -koneeni käyttökuntoon (mies mokoma oli pöllinyt näytön käyttöönsä Mäkin raadolleen ja piuhoja oli revitty irti vähän sinne sun tänne...) ja asensin siihen ihan tavallisen motikan. Olikin hirveä hommeli löytää modeemi, remonttihuoneestahan se löytyi kaiken muun roinan keskeltä. Yllättäin helpoin jobi oli löytää motikan ajurilevyke - yleensähän ajurit on AINA hukassa. Testasin tietty ennen motikan asennusta, että toimiiko Wanhassa Uskollisessa Blogger laajakaistan läpi - ei toiminut. Motikan ja MbNetin Internetin jälkeen testasin Bloggeria - toimii TIETENKIN! Eli vika on kuin on yhteydessä, vaikka mitä helppihenkilöt väittäisivät.

Soittelin takaisin ja tällä kertaa minut jopa otettiin vakavasti. Vikaa ei tietenkään voida korjata viikon lopun aikana, mutta Lännen Puhelin tsekkaa tekemisiään sitten joskus maanantaina - tai kun ehtii... Kovastihan nuo ovat mainostaneet uutta tietoturvallista nettiään, liekö siellä nyt joku päättänyt, että blogit on vaarallisia ja kääntänyt namiskuukkelit kaakkoon Bloggerin kohdalla. Tai sitten siellä on joku mun fani, joka ei pidä vaatimattomasta ja suloisesta luonteestani: "Ja nyt ei se vouhkaaja Kale enää bloggaa, hähähää!" Aah tätä tuskaa!

Pahinta on se, kun ei pääse lukemaan muiden kirjoituksia, olen armotta koukussa muutamiin blogeihin, jotka tietenkin pyörivät just Bloggerin alla. Näitä omia sepustuksia nyt ei maailma kaipaa.

Niin, eli Veijolle synninpäästä tällä kertaa - pitkin hampain tosin.